Via Transilvanica și Brașov, în top 25 cele mai bune locuri de vizitat din întreaga lume în 2025, recomandate de National Geographic

Data:

spot_img

Traseul de drumeţie Via Transilvanica este menţionat, alături de Braşov, în top 25 cele mai bune locuri de vizitat din întreaga lume în anul 2025, recomandate de National Geographic, au anunţat miercuri cei de la Asociaţia Tăşuleasa Social.

„De curând, publicaţia National Geographic a realizat un clasament cu 25 de destinaţii din lume de neratat în anul 2025. Printre locaţii extraordinare din Guatemala, Mexic sau Thailanda, se află şi un oraş de la noi din ţară! Din România, Braşov se află pe listă şi împarte locul cu Via Transilvanica drept destinaţii care sunt musai de vizitat în anul care vine. Ne bucurăm enorm că tot mai multe publicaţii de profil recomandă traseul nostru la nivel internaţional, iar asta se vede deja pe traseu, pentru că avem tot mai mulţi drumeţi din afară care vin să ne cunoască ţara”, este mesajul postat pe pagina de Facebook Via Transilvanica.

Citește și: Explozie soldată cu „morți și răniți” la Ankara. Autoritățile turce denunță un atac „terorist” | VIDEO

National Geographic recomandă Braşovul ca destinaţie turistică în anul 2025 şi menţionează că regiunea poate fi explorată de-a lungul Via Transilvanica, traseu de drumeţie finalizat în anul 2022, care pleacă de la Putna şi traversează zece judeţe, până la intrarea Dunării în ţară, potrivit Agerpres.

În text se vorbeşte despre două dintre secţiunile Via Transilvanica: Terra Saxonum, care include Sighişoara, şi Terra Dacica.

Via Transilvanica – „Drumul care uneşte” – este un proiect iniţiat în anul 2018 de către Asociaţia Tăşuleasa Social din judeţul Bistriţa-Năsăud şi reprezintă un traseu turistic de lungă distanţă, de 1.400 kilometri, ce traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta-Turnu Severin.

Traseul poate fi parcurs pe jos, cu bicicleta sau călare şi este semnalizat cu marcaje vopsite, stâlpi indicatori şi borne de andezit sculptate individual.

Citește și: Atentatul cu bombă de la Arad. Omul de afaceri a fost asasinat la comanda fiicei pe care dorea să o dezmoştenească (surse)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Via Transilvanica / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Drone detectate în apropierea graniței cu Ucraina. Mesaj RO-ALERT pentru populaţia din nordul judeţului Tulcea

Drone în apropierea graniței cu Ucraina. Inspectoratul General pentru...

Percheziţii în cazul asasinatului cu bombă de la Arad

Procurorii Parchetului General şi ofiţeri de poliţie efectuează, miercuri...