miercuri, 27 octombrie 2021
AcasăNewsletterViața revine la normal în 7 ani, la ratele de vaccinare de...

Viața revine la normal în 7 ani, la ratele de vaccinare de acum. Unde se situează România

Când se va termina pandemia? Este întrebarea cea mai frecventă de când COVID-19 a preluat controlul asupra lumii, anul trecut. Răspunsul poate fi măsurat în numărul de vaccinări, funcție de populație.

Bloomberg a construit cea mai mare bază de date de vaccinare COVID-19 din întreaga lume, cu peste 119 milioane de doze administrate.

Majoritatea oamenilor de știință spun că va fi nevoie de o acoperire cuprinsă între 70% și 85% a populației pentru ca lucrurile să revină la normal. Bloomberg’s Vaccine Tracker arată că unele țări fac progrese mult mai rapide decât altele, folosind o acoperire de 75% cu un vaccin cu două doze.

Israelul, țara cu cea mai mare rată de vaccinare din lume, se îndreaptă spre o acoperire de 75% în doar două luni. SUA vor ajunge acolo cam în decembrie (deși Dakota de Nord ar putea ajunge acolo cu șase luni mai devreme decât Texas). Odată cu vaccinările care au loc mai rapid în țările occidentale mai bogate decât restul globului, va dura, pentru întreaga lume, șapte ani în ritmul actual.

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE