Viața secretă a lui Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin a împlinit 70 de ani

Data:

Președintele rus Vladimir Putin a împlinit vineri 70 de ani. 23 dintre aceștia i-a petrecut la conducerea Rusiei, fie ca președinte, fie în funcția de premier. Însă în mare parte viața sa din spatele scenei este cel mai atent păzit secret al Kremlinului.

Situația ar putea părea și mai bizară ținând cont că rezultatul unui referendum de modificare a Constituției propus chiar de el în urmă cu doi ani și care a fost organizat în cele mai ridicole condiții îi permite să rămână la putere până în 2036.

Însă după cum mai mulți analiști politici și experți în sociologie au explicat recent, după ce declanșarea războiului din Ucraina pe 24 februarie a atras din nou interesul cu privire la viața privată a lui Putin, cultul său al personalității depinde de secretomanie.

În timp ce alți politicieni, în special cei din Occident, folosesc rețelele de socializare pentru a-și transmite mesajele și se mândresc cu familiile lor pe scena internațională pentru a câștiga popularitate în rândul alegătorilor, experții spun că este puțin probabil ca liderul de la Kremlin să estompeze vreodată granița dintre viața sa publică și cea personală.

Citește și: Sclavia modernă există, profiturile sunt uriașe, iar traficanții ne râd în nas

„Știu că cultura politică occidentală presupune că membrii familiei trebuie să fie în lumina reflectoarelor. Cred că [în Rusia] nu ne aflăm într-o situație în care un astfel de teatru ar fi potrivit. Tot ceea ce facem trebuie făcut într-un mod matur”, afirma însuși Putin în 2020.

După cum a explicat și cercetătorul Kamil Galeev de la Wilson Center într-o analiză publicată luna trecută, spre deosebire de Occident, în Rusia legăturile familiale prea apropiate sunt văzute mai degrabă ca o vulnerabilitate decât un atu.

El afirmă că în mentalitatea rușilor este îndrădăcinată ideea supunerii „cu umilitate și răbdare” față de o putere supremă, lucru pe care îl privesc ca pe o virtute semi-religioasă.

„Puterea nu poate fi pusă sub semnul întrebării, ea este impenetrabilă, nimeni nu îl poate influența pe țar. Dar dacă cineva îl poate lua la întrebări pe țar sau să îl influențeze, chiar și soția sa, asta ne distruge modelul mental asupra lumii. Este el măcar un țar? Dacă ea îl ia la întrebări, atunci noi de ce nu o facem? Este virtutea noastră cu adevărat atât de mult o virtute?”, nota acesta.

Citește și: Reduse la tăcere. Tacticile prin care victimele sunt intimidate să nu-și reclame agresorii

În plus, liderul de la Kremlin, care vorbește adesea despre încercările de a readuce Rusia la „valorile tradiționale ale familiei”, nu poate permite ca rușii să dezbată despre felul în care s-a comportat în viața familială.

Materialul integral poate fi citit pe HOTNEWS.RO.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul american The...

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Sunt vizate fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Biroul din Cluj-Napoca...

Cristian Moş, fondator al USR Timiș și vicepreședinte al CJ, va candida ca independent la Primăria Timişoara

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Cristian Moş, unul dintre...

Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Cluj | Monitorul de Cluj

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat, joi, începerea...