duminică, 29 mai 2022
AcasăLa ziActualitate„Viața trece ca un glonț. Memoriile unui reporter BBC“ - lansare #live...

„Viața trece ca un glonț. Memoriile unui reporter BBC“ – lansare #live #online

PressHUB și Humanitas vă invită pe ?? ??????, ??? ??.??, la o întâlnire #live#online cu ?????? ????????? ?̂? ?????? ?? ??????? ????????? ?̦? ???????? ????? despre volumul ????̦? ????? ?? ?? ?????̦. ????????? ???? ???????? ???, „o carte de aventuri biografice și profesionale, care face delectarea oricărui cititor preocupat de memoria istoriei trăite,“„Dorian Galbinski (Dorian Galor) a fost cel mai longeviv membru al redacției în limba română a unui post de radio celebru: BBC World Service, care a însoțit istoria celui de-al Doilea Război Mondial, a Războiului Rece și apoi a căderii Cortinei de Fier.

Martor prețios al unor evenimente politice pe care și le amintește în detaliile lor pline de umor sau încărcate de consecințe grave, autorul acestei cărți devine treptat reporterul propriei vieți. Plecat din Constanța natală în anii ’60, ajunge în Israel, se trezește în armată și în război, se desparte de părinți și rude, se căsătorește, pleacă apoi în Anglia, grație vocii radiofonice e angajat la BBC WS, participă ca translator la vizita lui Nicolae Ceaușescu la Palatul Buckingham, bea o bere cu prințul Philip.

”Îmbogățit de comunicarea cu oamenii pe care i-a cunoscut și cu experiența suferințelor, dar și a împlinirilor sale, Dorian Galbinski scrie acum această carte de aventuri biografice și profesionale, care face delectarea oricărui cititor preocupat de memoria istoriei trăite. ????̦? ????? ?? ?? ?????̦ își invită cititorii într-o călătorie pasionantă în trei țări și epoci, unite în urzeala unui singur destin”- a subliniat Tatiana Niculescu.

Evenimentul va fi difuzat live pe pagina de Facebook a Editurii ????????? și pe #????????????????: https://bit.ly/Humanitas-YouTube. Înregistrarea audio va fi ulterior disponibilă pe #???????????????????: https://bit.ly/Humanitas-Soundcloud.

Cartea este disponibilă în librării, online și pe #???????????? aici:https://www.libhumanitas.ro/viata-trece-ca-un-glont.html

Sebastian Rusu
Jurnalist de politică externă, specializat în problematica spațiului ex-sovietic: Republica Moldova, absolvent al Ecole Doctorale En Science Sociales, AUF. A debutat în presa centrală în anul 2007, unde a abordat chestiuni de politică externă, internă și apărare. De-a lungul timpului, a scris la Curentul, Newsin, Adevărul, Evenimentul Zilei, Evenimentul Zilei de Chișinău, Pagina de Rusia, Politikon.md și Jurnaliștii.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE