Vicepreședinta Curții de Apel București, donație de 180.000 de euro de la soț

Data:

spot_img

Judecătoarea Daniela Sabina Adomniței, unul dintre vicepreședinții Curții de Apel București, a primit anul trecut o donație în valoare de 180.000 de euro de la soț, fostul politician liberal Mihai Cristian Adomniței.

Un alt cadou, în valoare de 39.500 de lei a fost făcut judecătoarei de Vasile Vișinari din Suceava. El este tatăl judecătoarei și socrul lui Cristian Adomniței.

Informațiile apar în ultima declarație de avere a judecătoarei. Același Vișinari a donat copiilor familiei judecătoarei 27.000 de dolari și 5.000 de euro în 2022. În vârstă de 72 de ani, Vișinari are o firmă de consultanță în domeniul securității șantierelor de construcții.

Anul trecut, vicepreședinta CAB a cumpărat un apartament de 217 metri pătrați în București. Tot în 2023, familia Adomniței a vândut șapte spații comerciale și trei terenuri agricole pentru care a încasat nu mai puțin de 3.600.000 de lei și 31.000 de euro.

Familia mai are investiți 506.000 de lei în acțiuni ale OMV Petrom, de unde Cristian Adomniței a încasat dividende în valoare de 443.000 de lei.

Anul trecut, veniturile familiei Adomniței au fost completate de salariile încasate de la stat. 255.000 de lei salarii și drepturi salariale restante în cazul Sabinei Adomniței și 78.000 de lei salariul de consilier în Camera Deputaților în cazul lui Cristian Adomniței.

Prietenii vechi

Sabina Adomniței a fost promovată la Curtea de Apel București de către fosta șefă a instanței, Lia Savonea. Cele două au fost și colege de complet și au dictat mai multe achitări în dosare penale mediatizate. Astfel, cele două au achitat pe motiv că fapta nu există „lotul Băneasa”, unde șase inculpați, foști directori ai aeroportului, au fost trimiși în judecată sub acuzații de abuz în serviciu.

Cele două au făcut parte din același complet care a anulat sentința de condamnare a Vanessei Youness, iubita fostului șef al Serviciului Secret al MAI, Gelu Oltean

Adomniței și Liana Arsenie, actuala președintă a CAB, l-au achitat pe Dan Hosu, soţul defunct al procuroarei Giorgiana Hosu, împlinind astfel „profeţia” ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Sabina Adomniței a fost adusă de la Iași la Tribunalul București și apoi delegată la Curtea de Apel București, fiind numită șefa Secției I Penale și apoi vicepreședinte de instanță într-un timp record.

Cumetrii de conjuctură

Soțul ei, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi și fost ministru al Educației, Cristian Adomniţei, a fost achitat de Curtea de Apel Galați în dosarul Albumul, după ce în primă instanţă fusese condamnat la trei ani şi două luni de închisoare, cu executare.

În noiembrie 2020, Adomniței a fost condamnat la 3 ani și două luni închisoare cu executare de tribunalul Iași. Ulterior, Curtea de Apel Galați i-a ridicat sechestrul asigurător pe bunuri și într-un final l-a achitat.

Cristian Adomniței este și nașul de cununie al judecătorului Gheorghe Stan de la Curtea Constituțională, judecător propus de PSD.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
2 COMENTARII
  1. Condamnari, achitari in viteza ( sa nu ajunga „la racoare”) , este clar ca asa-zisa justitie romana este o adunatura de talhari, dintre cei mai fiorosi…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Concursul Internațional „George Enescu” – seria recitalurilor – Săptămâna Violoncelului

Odată demarat Concursul Internațional „George Enescu” (31 august-27 septembrie),...

Camelia Ciripan a obținut bronzul la Jocurile Paralimpice de la Paris

Camelia Ciripan a obținut bronzul la Jocurile Paralimpice de...

Alfred Bulai a fost dus din arest la spital

Alfred Bulai a făcut infarct chiar în ziua în...