duminică, 22 mai 2022
AcasăNewsletterVicepreședintele CJ Caraș-Severin, Dan Stan, răpus de coronavirus

Vicepreședintele CJ Caraș-Severin, Dan Stan, răpus de coronavirus

Avocatul Dan Stan, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin a murit în această dimineață după o suferință de câteva săptămâni în urma infectării cu noul coronavirus. PNL Caraș-Severin și Marcel Vela au reacționat deja public la vestea trecerii în neființă a demnitarului.

Dan Stan s-a născut pe 23 septembrie 1963 și locuia în Reșița, fiind membru suspendat al Baroului Hunedoara. A fost licențiat în științe juridice al Academiei de Poliție din București iar din anul 2008, doctor în drept.

A fost consilier juridic la Consiliul Județean Caraș-Severin, ofițer al Serviciului Român de Informații, avocat și, odată cu preluarea de către Marcel Vela a Ministerului Afacerilor Interne, a fost subsecretar de stat la MAI. A părăsit această funcție după alegerile locale din 27 septembrie 2020 fiind ales vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, în echipa lui Romeo Dunca.

Dan Stan a fost și cadru didactic universitar. El a contactat noul coronavirus cel mai probabil în activitatea sa de la Consiliul Județean. A lipsit de la ultima ședință a forului județean fiind internat la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș de unde a fost transportat la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara unde, starea sa de sănătate înrăutățindu-se, a fost intubat și transferat la ATI. A încetat din viață în această dimineață.

„Avocatul Dan Stan, un profesionist desăvârșit, liberal și prieten vechi, un caracter deosebit, de o corectitudine rară, un OM care a fost mereu aproape de semeni și nevoile lor a plecat…

Subsecretar de stat al  Ministerului Afacerilor Interne, a fost alături de mine în toate momentele grele, în special în gestionarea Stării de Urgență. Am încercat, împreună, să facem o lume mai bună, mai sănătoasă și să salvăm cât mai multe vieți.

Actual vicepreședinte al Consiliului Județean, el s-a întors în octombrie acasă, ca să fie alături de noul președinte al CJ, cu dorința si speranța de a face din Caraș-Severin un județ mai bun.

SARS COV 2, acest inamic, virus pervers și invizibil, s-a răzbunat!

După o lungă suferință, inima sa mare, dar obosită, a cedat în această dimineață, la ora 4:30, la  spitalul de boli infecțioase din Timișoara” a scris Marcel Vela pe pagina sa de Facebook.

Cristian Franț
Jurnalist de investigații din Banat, a avut numeroase colaborări atât cu presa locală, cât și cu cea centrală, dar și activități în mediul ONG. Corespondent Realitatea TV, autor a numeroase anchete în Adevărul, a semnat și pentru Express de Banat sau Puterea. Acum scrie pentru Reșița.ro și este editor coordonator al cotidianului online Știri din Banat.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE