Victor Micula Jr., condamnat la închisoare cu executare

Data:

spot_img

Judecătoria Oradea a decis să-l condamne pe Victor Micula, fiul omului de afaceri Ioan Micula, la doi ani de închisoare cu executare într-un dosar privind nerespectarea regimului armelor și munițiilor, informează Bihon.ro.

Pedeapsa a rezultat în urma contopirii a două condamnări: una de un an și trei luni de detenție pentru incidentul din 3 martie 2019, când Micula jr. a fost acuzat că a tras cu o armă pe centura Oradei și alta de un an și șapte luni de închisoare pentru achiziționarea fără drept a mai multor arme. În plus, tânărului i-au fost interzise mai multe drepturi, printre care cel de a fi ales în funcții publice ori de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, pe o perioadă de 3 ani calculată de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei închisorii.

Un alt inculpat din dosar, Sergiu Gabriel Hava, acuzat de complicitate la infracțiunea de nerespectarea regimului armelor şi al munițiilor, a fost condamnat la un an și trei luni de închisoare cu suspendare pe un termen de supraveghere de doi ani. Acuzat de complicitate la infracţiunea de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, Bogdan Cristian Matei a fost condamnat cu suspendare la un an de închisoare cu suspendare, în timp ce Vasiule Manea Iulian, un inculpat acuzat de mărturie mincinoasă a primit o condamnare de 10 luni de închisoare cu suspendare.

Citește și: Cum a fost salvată Roșia Montană de la o distrugere completă. Procesul de la Washington, văzut din Munții Apuseni

Instanța a mai dispus confiscarea mai multor arme și muniții de la Victor Micula și l-a obligat pe acesta să plătească 65.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Sentința Judecătoriei Oradea poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Cursă de mașini pe centura Oradei

Potrivit rechizitoriului Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, ancheta a început în primăvara anului 2019, după ce pe Instagram, pe contul ”GajuKyd” a apărut un clip video cu Victor Micula participând, alături de alți tineri, la o cursă ilegală de maşini pe străzile din Oradea, cu drifturi prin intersecţii. În clipul realizat pe 3 martie 2019 apare Micula jr. care trăgea cu o armă de asalt, pe un pod.

Continuarea, în Bihon.ro

Citește și: Cum rezolvi problemele cu e-Factura. Ghidul făcut de un om de afaceri

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură video)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related