sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăNewsletterVictorie a coaliţiei de guvernare contra PSD: Pensionarea anticipată a magistraţilor, abrogată...

Victorie a coaliţiei de guvernare contra PSD: Pensionarea anticipată a magistraţilor, abrogată în Parlament

Senatul a adoptat luni, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind abrogarea pensionării anticipate a magistraţilor, după doar 20 de ani vechime. La votul pe iniţiativa depusă de PNL şi USR-PLUS s-au înregistrat 72 voturi „pentru” şi 50 voturi „împotrivă”.

„Vom scăpa, astfel, de o modificare nocivă pe care fosta guvernare a PSD a introdus-o în Legile Justiţiei şi care le permitea judecătorilor şi procurorilor să iasă la pensie la 45 de ani. Această sfidare la adresa românilor, care ar fi creat încă o categorie privilegiată de pensionari într-o ţară în care majoritatea oamenilor ies la pensie la 65 de ani, nu a intrat în vigoare, deşi fusese adoptată în 2018, fiind doar amânată succesiv. Prin votul senatorilor şi adoptarea legii, revenim, astfel, la pensionarea judecătorilor şi a procurorilor la 60 de ani şi cu o vechime de 25 de ani în magistratură, într-un cadru legislativ clar şi predictibil. Se înlătură, astfel, riscul unui mare dezastru”, a declarat Iulia Scântei, şefa Comisiei juridice din Senat.

Potrivit senatoarei PNL, metoda aleasă de PSD, de a permite ieşirea la pensie cu doar 20 de ani de vechime, nu doar că încuraja golirea instanţelor, prin pensionarea a 30% dintre magistraţi, dar ar fi limitat accesul la justiţie al românilor, lungind durata proceselor şi a anchetelor penale.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE