Dacia Mioveni a oferit surpriza etapei a 13-a a Ligii Florilor MOL! În Sala ”Lascăr Pană” din Baia Mare, echipa argeșeană a jucat perfect în fața uneia dintre formațiile cu pretenții din campionatul românesc, care a dat jucătoare chiar și la naționala României pentru recentul turneu preolimpic! Dacia s-a impus cu 24-22 (11-12), după o repriză secundă în care nu le-a lăsat nicio șansă adversarelor.

Fără golghetera Ligii Florilor și cea mai bună jucătoare din prima parte a campionatului, Ioana Alexandra Georgescu, Dacia a început curajos meciul în dauna echipei clasate pe locul 5 și a condus timp de 20 de minute, chiar și la 3 goluri diferență (8-5). În primele 3 minute, Alexandra Banciu transformase două lovituri de 7 metri, în timp ce portărița Tatiana Popovic apărase o asemenea aruncare. Dar, în minutul 23 Gloria a trecut pentru prima dată în avantaj (8-9) și a intrat la pauză cu aceeași diferență (11-12).

Jucătoarele antrenate de Gheorghe Covaciu au început și a doua repriză mai bine, au marcat două goluri consecutive și au trecut în avantaj repede (13-12). Pe fondul unei apărări excelente, Dacia s-a desprins la trei goluri (21-18) cu doar 10 minute înainte de terminarea partidei. Bistrițencele au încercat totul pentru a se apropia, dar sârboaica Tatiana Popovic a închis poarta, apărând 3 aruncări de la 7 metri în total! Tot ea a adus liniștea în tabăra Mioveniului, atunci când a scos o minge ”unu-la-unu”, cu 30 de secunde înainte de final.

”E o victorie mare pentru noi, sper să ne dea curaj și să jucăm de acum încolo din ce în ce mai bine”, a declarat antrenorul Gheorghe Covaciu, după acest fantastic succes, care reprezintă o uriașă gură de oxigen pentru CS Dacia Mioveni.

Citește articolul complet pe arges-sport.ro

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.