luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterVIDEO | A găsit comoara antică de sute de mii de euro...

VIDEO | A găsit comoara antică de sute de mii de euro în Siret

Marţi, un ieşean din comuna Al.I.Cuza s-a trezit călcat de poliţişti. Aceştia i-au răscolit toată casa. Oamenii legii veniseră după un coif de bronz pe care fermierul Radu Zaina îl găsise în râul Siret în urmă cu vreo trei ani. Apoi, ieşeanul ascunsese coiful în pod.

„Coiful era spart în partea din spate. Avea o gaură, ca şi cum l-ar fi lovit cu vreo sabie în cap, din spate”, ne-a spus ieri ieşeanul. Este un artefact de mare valoare.

În urmă cu 3 ani, casa de licitaţii Sotheby’s din New York a vândut un astfel de coif cu 212.500 de dolari, dar profesorul ieşean specialist în arheologie Vasile Cotiugă crede că valoarea lui ar putea fi de două ori mai mare. „Valoarea lui creşte pentru că nu este în zona corintiană, este descoperit la o distanţă foarte mare şi implicit valoarea sa este mult mai mare”, a explicat Vasile Cotiugă.

Zilele trecute, poliţiştii au pus mâna pe o comoară nepreţuită: un coif de războinic datând de acum 2.500 de ani. Artefactul a fost găsit de către un ieşean în râul Siret, în timp ce se scălda.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE