VIDEO Aleksei Navalnîi condamnat la încă 9 ani de închisoare. Arată tot mai rău

Data:

spot_img

Aleksei Navalnîi, cel mai important oponent politic al lui Vladimir Putin, a fost condamnat la încă nouă ani de închisoare, într-o „colonie penală cu regim strict”, într-un dosar în care este acuzat de escrocherie şi ultraj.

Navalnîi se află deja în închisoare încă din 2020. În februarie 2021, a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare, acuzat că ar fi încălcat o pedeapsă cu suspendare din 2014 pentru delapidare și că ar fi ignorat verificările autorităților rusești în timp ce se afla în Germania.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a declarat condamnarea lui Navalnîi din 2014 drept „arbitrară și nerezonabilă”.

Citește și: De ce nu poate China să medieze războiul ruso-ucrainean

Acum, pe lângă închisoare, opozantul lui Putin a fost obligat să plătească o amendă de 1,2 milioane de ruble.

Inițial, Procuratura a cerut 13 ani de închisoare pentru Navalnîi. „Aleksei Navalnîi a comis o escrocherie, prin furtul de bunuri în cadrul unui grup organizat”, a declarat judecătoarea Margarita Kotova, anunţând o sentinţă de nouă ani de închisoare. Politicianul a pledat nevinovat.

După anunțarea sentinței, avocații lui Alexei Navalnîi au fost reținuți de poliție după ce s-au îndreptat către jurnaliştii prezenți, imediat după ce a fost anunțată sentința.

Poliția i-a escortat pe Olga Mikhailova și Vadim Kobzev până la o dubă. Gestul polițiștilor a fost explicat de agenția TASS ca fiind legat de probleme de trafic create de avocații care comentau verdictul cu jurnaliștii.

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță a fost redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022 până în iunie 2024. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related