sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăNewsletterVIDEO Aterizează pentru prima dată Eurofigters Forțelor Aeriene Spaniole la baza aeriană...

VIDEO Aterizează pentru prima dată Eurofigters Forțelor Aeriene Spaniole la baza aeriană Mihail Kogălniceanu

Eurofigters Forțelor Aeriene Spaniole au aterizat pentru prima dată la baza aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanța pentru a colabora cu Forțele Aeriene române în misiunea Poliției Aeriene Armate NATO de pe flancul sud-estic al Europei, a declarat pentru Presshub.ro purtătorul de cuvânt al Statului Maior al Apărării din Spania, Joaquín Aguirre.

Misiunea spaniolă va începe pe 1 februarie. Șase bombardiere Eurofigher ale Forțelor Aeriene, aparținând de unitatea Ala 11, cu sediul în Morón de la Frontera (Sevilla), au sosit la baza română Mihail Kogălniceanu, împreuna cu 130 de soldați spanioli unde se vor alătura misiunii de patrulare cu forțele aeriene românești pentru o perioadă de două luni. 

Aterrizan por primera vez cazabombarderos Eurofighter españoles en Rumania en misión de la OTAN

Ministerul Apărării spaniol a informat marți că militarii trimiși în România în cadrul misiunii de supraveghere NATO în Marea Neagră nu au fost vaccinati înainte de călătorie din cauza imposibilității de a putea administra a doua doză în Spania, potrivit presei spaniole.

Spania a prioritizat vaccinarea pentru personalul de sănătate, pentru militarii care urmează să fie desfășurați în zonele de operațiuni „și a personalului unităților operaționale care au o mai mare risc de covid-19 din cauza misiunilor atribuite ”, precizează agenția Europa Press.

Ministerul Apărării așteaptă confirmarea dacă vaccinarea va fi efectuată de către aliați, în acest caz Statele Unite, întrucât armata spaniolă este deja considerată drept personal al NATO.

Raul Sanchez
Jurnalist spaniol care colaborează cu HotNews și Euronews. A lucrat pentru agenție de presa EFE la București și a fost corespondent pentru România al cotidianului El Pais.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE