duminică, 28 noiembrie 2021
AcasăNewsletterVIDEO | Botoşaniul cere ajutor în lupta împotriva Covid-19

VIDEO | Botoşaniul cere ajutor în lupta împotriva Covid-19

Toate paturile destinate pacienţilor cu Covid-19 din judeţul Botoșani sunt ocupate, iar din acest motiv autorităţile au făcut o solicitare pentru o unitate de terapie intensivă mobilă. În ultimele 24 de ore în judeţ au fost descoperite 60 de noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, iar o persoană şi-a pierdut viaţa.

Autorităţile sanitare au intrat în alertă maximă şi încearcă să se pregătească pentru o criză fără precedent provocată de pandemia de coronavirus. Asta deoarece Covid19 afectează tot mai mult judeţul Botoşani. Cu o medie de 45 de noi cazuri în fiecare zi, judeţul are cu 630 mai mulţi bolnavi de Covid în ultimele două săptămâni. Practic, un sfert din numărul total de bolnavi de la începutul pandemiei provin din ultimele 14 zile în judeţ. Acest fapt pune o presiune de neimaginat pe sistemul sanitar local.

În prezent, Secţia de boli infecţioase adulţi are o capacitate de 46 de paturi, toate ocupate, la Spitalul de recuperare sunt 60 de locuri, iar la Spitalul TBC sunt disponibile 44. Majoritatea sunt, însă, deja ocupate având în vedere că în prezent sunt 655 de cazuri active.

Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE