VIDEO | Celulă de criză la Primăria Brașov după ninsorile de miercuri. “Aveau obligația să deszăpezească”

A fost haos în prima parte a zilei de miercuri pe străzile din Poiana Brașov și pe cele din municipiul reședință de județ, pe fondul ninsorii abundente și întârzierii intervenției firmei de deszăpezire. La nivelul Primăriei s-a constituit o celulă de criză, iar operatorul care a lăsat municipiul sub troiene a fost amendat.

Ninsorile de miercuri dimineață au acoperit, în doar câteva ore, Brașovul și Poiana Brașov cu un strat de zăpadă de aproximativ 30 de cm.

Și, deși Primăria Brașov a notificat încă de marți dimineață operatorul serviciului de deszăpezire cu privire la faptul că astăzi vor fi căderi de zăpadă și trebuie să fie pregătit de intervenție, acesta a început deszăpezirea cu întârziere și cu un număr mai mic de utilaje față de cel stabilit prin contract.

“Astfel, la ora 7.30, Comprest avea în trafic 20 de utilaje de deszăpezire, deși conform contractului, până la data de 30 aprilie, la solicitarea primăriei, trebuia să pregătească 78 de utilaje”, precizează, într-un comunicat de presă, Primăria Brașov.

Concluzia municipalității e că firma de deszăpezire nu și-a făcut treaba.

Contractul de deszăpezire, valabil până la 31 aprilie

La nivelul Primăriei Brașov s-a constituit o celulă de criză, condusă de viceprimarul Sebastian Rusu, celulă în care s-au căutat soluțiile legale prin care Municipalitatea să se asigure că operatorul serviciului de deszăpezire își va îndeplini, în cel mai scurt timp, obligațiile contractuale și pentru a stabili care sunt sancțiunile care vor fi aplicate pentru neîndeplinirea obligațiilor asumate de operator.

“Avem un acord cadru și a fost semnat un contract subsecvent, valabil până la 30 aprilie. Până în 31 martie, prestatorul trebuia să își țină utilajele în stand-by, iar din 1 aprilie, se intervine doar la solicitarea primăriei. Noi le-am solicitat să intervină în această dimineață. Acum verificăm GPS-urile să vedem dacă au ieșit la ora 4.00 sau mai târziu”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Conducerea Primăriei a luat decizia sancționării firmei de deszăpezire.

“Sancțiunile vor fi, în primul rând, financiare: reducerea plății prestațiilor, dar și aplicarea de penalități sau oprirea garanției de bună execuție’, se mai arată în comunicat.

Ulteior, pe pe străzile principale și pe cele pe care circulă mijloacele de transport în comun au ieșit 35 de utilaje.

Brașovenii pot solicita intervenția mașinilor de deszăpezire la dispeceratul Comprest, la numărul de telefon 0268-416495.

În cazul în care solicitările lor nu sunt rezolvate, pot sesiza acest lucru la dispeceratul Primăriei Brașov, tel. 0268-405000, sau direct la Serviciului Urmărire Contracte Salubrizare și Deszăpezire din cadrul Primăriei Brașov – tel. 0268 416550, tasta 9, int. 127, 253, 254, email: salubrizare@brasovcity.ro.

Activitatea de deszăpezire pe toate arterele de circulație din municipiul Brașov este asigurată de către Comprest SA, cu excepția tronsoanelor 1, 2 și 3 ale ocolitoarei, unde deszăpezirea este asigurată de CNAIR.           

Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Slujbă de Înviere, pe scenă, în Piața Sfatului din Brașov

Pentru a evita aglomerația, lăcașele de cult vor amenaja din timp, în afara clădirilor, mai multe puncte de distribuire a "paștilor" în pachete/punguțe de unică folosință, închise.

O victorie aliată cât o zdrobitoare înfrângere comună

Se bucură mulți de ”victoria” alianței PNL și USR PLUS, care s-au înțeles să continue coaliția. Ar fi fost decizia rațională, cred nu puțini....

POIM: Alte 10 contracte, în valoare de 146 milioane lei, pentru spitale și centre sociale

Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare din București este beneficiarul celui mai mare contract semnat în aceste zile.