VIDEO Celulă de criză pentru monitorizarea efectelor produse de caniculă

Data:

Prognozele Institutului Național de Meteorologie și Hidrologie pentru perioada imediat următoare evidențiază temperaturi foarte ridicate. Din acest motiv, la nivelul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției va funcționa o celulă de criză pentru monitorizarea efectelor produse de caniculă.

Ministerul Agriculturii, coordonator al comitetului interministerial pentru gestionarea efectelor schimbărilor climatice în agricultură, va avea în atenție suprafețele, regiunile și culturile afectate și, desigur, măsurile pentru reducerea efectelor secetei

„Avem în pregătire, la nivelul guvernului, măsurile necesare pentru a proteja cetățenii și a interveni în sprijinul sectorului agricol.

Astăzi vom avea o întâlnire a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Vom transmite la nivel local și către toate instituțiile guvernamentale un pachet de măsuri care vizează atât monitorizarea situației, cât și măsuri de prevenire a efectelor produse de temperaturile ridicate.

Împreună cu celelalte ministere de linie, vom informa populația și vom colabora cu societatea civilă pentru a sprijini oamenii care au nevoie de ajutor”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Monitorizare

Departamentul pentru Situații de Urgență va coordona activitatea la nivel național.

„Vom monitoriza la nivelul guvernului efectele secetei și vom interveni cu soluții rapide pentru a proteja populația și a sprijini fermierii ale căror culturi sunt afectate.

Detalii, AICI!

Declarațiile premierului Nicolae Ciucă la începutul ședinței de guvern din 20 iulie:

Foto: captură video Guvernul României

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare, deși au 4 și 3 dosare penale

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare până...

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, 31 martie

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, de...