joi, 2 decembrie 2021
AcasăNewsletterVIDEO Claudiu Năsui: Schimbăm stategia cu pensiile speciale. Le eliminăm pe rând,...

VIDEO Claudiu Năsui: Schimbăm stategia cu pensiile speciale. Le eliminăm pe rând, nu toate o dată

USR PLUS a anunțat luni că una dintre prioritățile pentru sesiunea parlamentară în curs este eliminarea pensiilor speciale. Liderii partidului au declarat că cele pentru parlamentari și pentru primari pot și anulate fără nici o analiză.

Claudiu Năsui, liderul USR București și ministru al Economiei, a declarat la Newsweek LIVE că partidele trebuie să găsească noi strategii pentru ca eliminarea pensiilor speciale să nu fie blocată la Curtea Constituțională. Politicianul crede, însă, că va mai dura până se va reajunge la o echitate în domeniul pensiilor.

„Eu am făcut primul proiect de lege pentru desființarea pensiilor speciale din legislatura anterioară. Atunci eram singur la conferința de presă, pentru că subiectul nu suscita interes.

Dar noi am vrut să facem lumea conștientă că există această clasă de oameni speciali, care, doar pentru că au fost apropriați de stat și de centri de putere ai statului, au și beneficii materiale. Prin lege, nu e nimic ilegal.

Totul este legal, doar că este injust. Eu sper că vom reuși să le doborâm, dacă avem majoritatea în Parlament care își dorește lucrul acesta.

E o problemă la CCR, care tot respinge aceste proiecte fie de impozitare, fie de desființare a lor”, a declarat Claudiu Năsui.

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE