duminică, 22 mai 2022
AcasăNewsletterVIDEO Conducerea Combinatului Chimic al lui Ioan Niculae a demisionat în bloc....

VIDEO Conducerea Combinatului Chimic al lui Ioan Niculae a demisionat în bloc. Muncitorii spun că vor continua protestul

De două zile, în fața Combinatului Chimic „Donau Chem”, patronat de miliardarul Ioan Niculae, se adună sute de muncitori care își cer drepturile. Astăzi, toată conducerea combinatului a demisionat în bloc.

La Combinatul Chimic “Donau Chem” din Turnu Măgurele, protestele continuă. Sute de oameni își cer salariile neplătite din luna noiembrie și solicită conducerii combinatului să facă ceva și în privința respectării condițiilor decente la locul de muncă. Ei susțin că în pandemie, conducerea nu s-a preocupat în niciun fel de siguranța lor, nu le-a asigurat dezinfectant și măști și nu i-a izolat pe cei infectați, deși numărul lor a fost destul de mare.

„Avem probleme mari cu drepturile salariale. Oamenii sunt disperați. De la 1 noiembrie 2020 nu și-au mai primit salariile, așa că luni, 1 februarie, intenționăm să începem acțiuni de protest, inclusiv greva foamei. E o problemă și cu lipsa măsurilor împotriva răspândirii SARS-COV-2, nu avem de niciunele, nici măști, nici dezinfectant. Și vă spun că am avut mai multe cazuri de persoane confirmate pozitiv și nu s-au luat măsuri. Ne desfășurăm munca în condiții periculoase, scăpări masive de gaze, incendii, iar prevederile contractului colectiv de muncă nu au fost respectate“, mai susțin angajații.

Conducerea Combinatului Chimic al lui Ioan Niculae a demisionat în bloc

Astăzi, ei au intrat efectiv în clădirea administrativă a Combinatului și și-au cerut, zgomotos, banii. Din păcate, nu le-a putut răspunde nimeni la nemulțumiri, de vreme ce astăzi toți cei trei directori ai unității de producție au demisionat în bloc.

Mai mult, Direcția de Sănătate Publică Teleorman a trimis acolo controale, pentru a constata dacă realmente sunt probleme cu privire la protecția angajaților pe linia prevenirii infectării cu noul coronavirus. Inspectorii în sănătate au remarcat și ei că muncitorii au dreptate.

„Ce vă pot spune e că oamenii  au dreptate, acolo nu există realmente niciun fel de condiții pentru prevenirea răspândirii COVID, doar că nu au avut cu cine să discute la fața locului, pentru că toată conducerea și-a dat demisia. Revenim mai târziu cu concluziile raportului.”, susține directorul DSP Teleorman, Stelian Cristea.

În tot acest timp, patronul combinatului, Ioan Niculae este absent. Surse neoficiale susțin că acesta a fost plecat din țară, la Milano, pentru un tratament, dar că miliardarul s-ar fi întors zilele acestea în țară.

Oamenii sunt, în continuare, disperați și cer sprijin public pentru a-și recupera banii neîncasați și pentru a li se face, în cele din urmă, dreptate. De asemenea, eu susțin că sunt pregătiți în orice moment să intre și în greva foamei.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE