luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterVIDEO De ce a donat Robert Bagdi sânge pentru salvarea a 90...

VIDEO De ce a donat Robert Bagdi sânge pentru salvarea a 90 de pacienți

Cum nicio inovaţie medicală nu poate înlocui sângele care curge prin vene, viaţa multor bolnavi depinde de semenii lor, singurii care pot să le redea speranţa vindecării.

Aşa s-a gândit şi Robert Bagdi, când a mers să doneze sânge pentru prima dată. Dornic să ajute la salvarea cât mai multor vieţi, tânărul azi în vârstă de 23 de ani a devenit un „client fidel” al Centrului de Transfuzie Sanguină. În doar trei ani, a donat sânge pentru 90 de pacienţi, performanţă care l-a propulsat direct în cea mai cunoscută intersecţie a lumii: Times Square din New York.

Când era copil, Robert Bagdi (foto) visa la o meserie care să-i permită să-şi ajute semenii şi, totodată, să-şi protejeze familia. După ce, în 2016, a absolvit Colegiul Naţional „Iosif Vulcan” din Oradea, n-a ştiut încotro să se îndrepte, până în ianuarie 2017, când a aflat că Poliţia de Frontieră face angajări prin încadrare directă.

S-a înscris la concurs, a trecut cu brio de probele scrise şi fizice şi a devenit poliţist de frontieră în Curtici, judeţul Arad, urmând totodată trei luni de pregătire la Iaşi, unde funcţionează Şcoala de Formare Iniţială şi Continuă a Personalului Poliţiei de Frontieră.

„În primele săptămâni în Iaşi, am fost anunţaţi de profesori că o persoană din oraş are mare nevoie de sânge şi ar fi bine să mergem să donăm. Atunci mi-am dat seama că, oricât de performantă ar fi medicina, sângele nu poate fi înlocuit cu nimic. În următoarea zi, dis-de-dimineaţă, am mers să donez pentru prima dată”, îşi aminteşte tânărul, care la acea vreme avea 20 ani.

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE