VIDEO Din 15 martie, se deschid listele de așteptare pentru vaccinare. Vin 2,5 milioane de doze

Listele de așteptare pentru vaccinarea împotirva COVID-19 vor fi deschise pe 15 martie, în condițiile în care România așteaptă în perioada următoare alte 2,5 milioane de doze, au declarat oficialii în cadrul Vaccinuri #2021 organizat de Newsweek România.

România așteaptă din luna martie 2,5 milioane de doze de vaccin anti COVID-19, dintre care jumătate sunt de la Astra Zeneca, iar restul de la Pfizer și Moderna, a anunțat Andrei Baciu, secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

„Comisia Europeană are în desfășurare cinci contracte pentru vaccinuri împotriva COVID-19. Sanofi, a șasea companie contractată, nu a reușit să obțină încă un vaccin. 

În martie, va fi autorizat candidatul de la Johson&Johnson, iar din aprilie și celelalte companii, printre care și Curevac.

Pe lângă cele cinci, Comisia Europeană mai negociază cu Novavax și cu Valneva”, a precizat Andrei Baciu. 

Secretarul de Stat Andrei Baciu a precizat că etapa a III-a de vaccinare va începe în luna aprilie, dar nu poate spune, deocamdată, data exactă. 

Newsweek Romania
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Salvamontistul argeșean Cornel Voicu a devenit campion național la rafting

Localitatea buzoiană Nehoiu a găzduit Dracula Race 2021 – R4 Rafting Euro Cup România, competiție ce a început sâmbătă dimineață cu proba de slalom,...

Centrul istoric al Alexandriei a devenit o ruină în așteptarea banilor europeni. Autoritățile acuză birocrația, oamenii acuză autoritățile

Centrul istoric al reședinței județului Teleorman arată de câțiva ani ca după bombardament. Pavajul e afectat serios, cârpelile de moment nu reușesc să acopere...

Pitești, încă o problemă!

La Interne se ține lanț problemele de imagine. Dacă scandalul public demite miniștri și actualul titular al portofoliului Internelor ar cam trebui să se...