OLAF investighează cum a cheltuit România miliardul de euro pentru Delta Dunării

Data:

OLAF, oficiul anti-fraudă al UE, investighează modul în care a fost cheltuit miliardul de euro din Delta Dunării, confirmă Comisia Europeană într-un răspuns pentru doi europarlamentari din Olanda care au cerut explicații cu privire la implementarea proiectelor europene prin Instrumentul Teritorial Integrat Delta Dunării (ITI DD).

Comisia a mai transmis că autorităților de resort din România li s-a cerut de asemenea să deschidă o anchetă, autorităților de management li s-a cerut să facă verificări, iar Curții de Conturi i s-a solicitat efectuarea unui audit. Nou înființatul Parchet European nu este implicat în investigația OLAF, a mai precizat Comisia Europeană.

Eurodeputații Lara Wolters (S&D) și Bas Eickhout (Verts/ALE) au întrebat instituția condusă de Ursula von der Leyen cum se face că doar 7 din cele 1180 de proiecte europene derulate prin ITI DD au ca obiect protejarea mediului, având în vedere că Delta Dunării este zonă protejată UNESCO, câte anchete au deschis OLAF și Parchetul European (EPPO) pentru verificarea modului în care a fost cheltuit miliardul de euro și cum va arăta viitorul ITI pentru România.

Citește articolul integral în G4Media

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Inspectorii Gărzii de Mediu fac verificări în pădurea deținută de IKEA în Iași | Ziarul de Iași

Cunoscutul producător de mobilier IKEA este acuzat că exploatează...

Explozie la un bloc din Craiova. Un etaj s-a prăbușit. O femeie a murit | VIDEO

Explozie la un bloc din Craiova, în urma căreia...

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar. Greșeala a...

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea traficului de țigări | Ordinea.ro

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea...