VIDEO Explozie masivă în centrul Harkovului. Rușii au lovit cu o rachetă

Data:

O rachetă trimisă de armată rusă a lovit clădirea administrației regionale din centrul orașului Harkov, aflat în ultimele zile sub un asalt constant al militarilor din Rusia.

Rachetele rusești au lovit marți dimineață centrul orașului Harkov, inclusiv zone rezidențiale și clădirea guvernului regional al orașului.

Cel puțin 6 persoane au fost rănite în explozie, inclusiv un copil, potrivit oficialilor guvernului local.

Șeful regional, Oleg Synegubov, a declarat că Rusia a lansat rachete Grad și de croazieră pe Harkov și este vinovată de crime de război. Dar a spus că apărarea orașului rezistă.

Ambasadorul Ucrainei în SUA a afirmat că Rusia a folosit luni o „bombă cu vid” interzisă.

Citește și: Ucraina acuză Moscova că a folosit o armă termobarică împotriva civililor. O maternitate de lângă Kiev, lovită de bombardamente

Oksana Markarova a făcut apel la membrii Congresului SUA pentru mai mult ajutor, deoarece țara ei rezistă unui „război brutal”.

„Au folosit bomba cu vid astăzi, care este de fapt interzisă de Convenția de la Geneva”, a spus ea. „Devastarea pe care Rusia încearcă să o provoace Ucrainei este mare”.

Date preliminară arată că, în clădire, batalionul Azov a înființat un centru de recrutare, informație totuși neconfirmată din surse oficială.

Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactorul-șef al PressHUB (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2022. Între 2015 și 2017, a fost redactor-șef la cotidianul România liberă, unde lucrase anterior ca reporter de investigații. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași, România. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Peste 50 de muzicieni vor concerta în patru locuri emblematice, la Timişoara Jazz Festival

După doi ani de pauză, Timișoara Jazz Festival revine...

Dan Dungaciu a câștigat șefia unui institut al Academiei Române, după ce a concurat singur. De două ori

Academicianul Dan Dungaciu conduce din 2011 Institutului de Științe...

Liceul „Postelnicu Elena” din ținutul autonom ISJ Argeș: Binomul toxic

Atunci când cineva constată o abatere de la normă...

Parlamentul European solicită ca răspunsul UE să se concentreze asupra celor mai vulnerabili

Parlamentul European (PE) pledează pentru mai multe măsuri de...