luni, 25 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterVIDEO | Filmată de 3 ori că arunca gunoiul pe geam, o...

VIDEO | Filmată de 3 ori că arunca gunoiul pe geam, o familie e somată să părăsească locuinţa

Trăiește într-un bloc de locuințe sociale din Pitești, dar încalcă norme elementare de igienă și conviețuire. Este cazul unei familii din Pitești care a primit somație să părăsească locuința după ce a fost filmată de mai multe ori în timp ce arunca gunoiul pe geam.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, pentru a doua oară în această săptămână și a treia oară de când au fost montate camere video la blocul G1 din cartierul Războieni, locatarii incriminați au fost filmați când aruncau gunoiul menajer pe caldarâm, în fața blocului, spre disperarea autorităților locale și a vecinilor.

S-a întâmplat în ciuda avertismentelor și amenzilor primite anterior, iar Primăria Pitești a demarat procedurile de evacuare în acest caz.

„Prima somaţie de a părăsi locuinţa pentru o familie din G1! (…) De la 1 aprilie, locatarii apartamentului supravegheat nu vor mai putea locui în G1. Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului va cere în instanţă evacuarea familiei şi recuperarea sumei de 4566 de lei, cât datorează municipalităţii Piteşti la chirie şi întreţinere!”, a anunţat, sâmbătă, primarul Piteştiului, Cristian Gentea.

„G1 recidivează!”

Considerat decenii la rând un focar de infecție, blocul de locuințe sociale G1, care adăpostește familii la limita subzistenței, a trecut, în ultimii ani, prin proceduri de renovare și salubrizare.

Intervențiile n-au schimbat însă și metehnele înrădăcinate în rândul unor locatari. Mizeria de nedescris din jurul imobilului a determinat autoritățile locale să monteze camere de supraveghere în zonă. Așa au fost identificați primii locatari certați cu legea și bunul simț.

„G1 recidivează! După igienizarea spaţiului de lângă locuinţele sociale din zona G1 Războieni şi după montarea camerelor de supraveghere, unii locatari continuă să arunce gunoi, chiar de pe geam! Imaginile surprinse de înregistrarea video reprezintă dovada.

Familia care locuieşte în acel apartament a fost amendată de Poliţia Locală a doua oară în decursul unei săptămâni. La a treia abatere, va fi evacuată din imobil!”, anunța, în urmă cu doar două zile, Primăria Piteşti.

La momentul montării camerelor, autoritățile locale suspectau mai multe familii că recurg la astfel de practici. Nu se știe dacă măsura i-a descurajat pe unii sau dacă familia evacuată e singura în culpă, dar monitorizarea zonei va continua.

Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE