VIDEO „Generatoare de Speranță”. Parlamentul European și-a unit forțele cu Eurocities pentru a ajuta ucrainenii să treacă peste iarnă

Data:

Parlamentul European și-a unit forțele cu Eurocities pentru a lansa campania Generatoare de Speranță prin care colectează generatoare și transformatoare de energie pentru a ajuta ucrainenii să treacă peste iarna grea care urmează.

Roberta Metsola, Președinta Parlamentului European, și Dario Nardella, primar al Florenței și președinte al rețelei Eurocities (o rețea formată din peste 200 dintre cele mai mari orașe europene), au lansat înainte de Crăciun inițiativa „Generatoare ale speranței”. La lansare a participat și Andrii Yermak, șeful cabinetului președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Campania face apel la orașele europene să doneze generatoare de energie electrică și transformatoare pentru a ajuta ucrainenii să treacă cu bine de iarna grea care îi așteaptă.

Aceste generatoare vor permite funcționarea instalațiilor esențiale ale țării, vor furniza energie spitalelor, școlilor, instalațiilor de alimentare cu apă, centrelor de asistență, adăposturilor, antenelor de telefonie și multor altor instalații.

Citește și: Amor, trădare şi vitriol într-un spectacol provocator cu celebra comedie D-ALE CARNAVALULUI

„Trebuie să acționăm imediat. Iarna se apropie”

Ca urmare a războiului Rusiei împotriva Ucrainei și a atacurilor constante ale Rusiei împotriva infrastructurii civile, care încalcă legislația internațională și umanitară, mai mult de jumătate din rețeaua de energie electrică ucraineană a fost avariată sau distrusă. Milioane de ucraineni au rămas astfel fără energie electrică.

Roberta Metsola, Președinta Parlamentului European, a declarat următoarele la conferința de presă care a anunțat campania:

„Parlamentul European și Uniunea Europeană au demonstrat o solidaritate remarcabilă cu Ucraina pe frontul umanitar, militar și financiar. Ucraina are acum nevoie de sprijin practic pentru a trece cu bine iarna. Fac apel la toate orașele și regiunile europene să se alăture campaniei „Generatoare ale speranței”. Împreună putem contribui la o îmbunătățire reală a situației”.

„Încă de la începutul războiului, Eurocities s-a mobilizat pentru a ajuta Ucraina. Pe 19 august am semnat un memorandum de înțelegere în Kiev pentru a sprijini reconstrucția sustenabilă a Ucrainei. Acum ne vom coordona cu peste 200 de orașe mari, cu organizațiile noastre partenere. Împreună cu doamna președintă Metsola vom face tot ce putem pentru a ajuta direct poporul ucrainean (…). Colegii mei primari și cu mine cunoaștem importanța serviciilor locale. Am lansat acest apel direct la acțiune pentru ca orașele să facă eforturi comune și să ajute Ucraina prin donații de generatoare și transformatoare. Astfel, putem ajuta orașele ucrainene să-și gestioneze cât mai bine viața zilnică. Trebuie să acționăm imediat. Iarna se apropie, nu este nici electricitate, nici gaz, deci nu avem nici timp de pierdut”, a declarat Dario Nardella, președintele rețelei Eurocities și primarul Florenței.

Andrii Yermak, șeful cabinetului președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a salutat inițiativa și a declarat:

Suntem mândri că europenii și instituțiile lor, cum ar fi Parlamentul European și Eurocities, ajută azi Ucraina să răspundă la tacticile teroriste ale Rusiei îndreptate împotriva civililor ucraineni.”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

BEC permite ruperea alianței PSD-PNL la București, deși termenul a fost deja depășit 

BEC permite ruperea alianței PSD-PNL la București, printr-o hotărâre...

Hărțuirea jurnaliștilor români, criticată de Departamentul de Stat al SUA. Cazul Boroș-PRESShub

Hărțuirea jurnaliștilor români este criticată de către Departamentul de...

Noi norme pentru combaterea spălării banilor adoptate de Parlamentul European

Parlamentul European a adoptat un pachet de legi care...

Trafic restricționat pe Autostrada A2 București – Constanța. Restricții și pe A1 Deva – Nădlac

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că...