VIDEO Imagini aeriene spectaculoase, surprinse pe șantierul podului de la Brăila. CNAIR: Se lucrează pe ambele maluri ale Dunării

Data:

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a postat pe contul de Facebook o serie de imagini surprinse pe șantierul uneia dintre cele mai spectaculoase investiții din România: podul suspendat de la Brăila, proiect finanțat in fonduri europene.

Potrivit companiei, în prezent se lucrează pe ambele maluri ale Dunării. Pe malul dinspre Brăila se fac lucrări de armare și betonare a plăcii de acoperire a blocului de ancoraj și a camerelor de tragere pentru cabluri. De asemenea, constructorii execută lucrări de rigidizare a unor elemente ale turnului.

Se lucrează și pe malul dinspre Jijila, unde se realizează ridicarea grinzii transversale superioare a turnului.

Datele legate de podul de la Brăila sunt impresionante: vorbim despre două turnuri care ating aproximativ 193 de metri înălțime, care vor susține două cabluri de oțel.

Tablierul metalic va depăși 20.800 de tone, iar între cele două turnuri, deschiderea podului va fi de aproape 1.120 de metri. În total, podul de la Brăila va măsura aproape 2 kilometri.

Contractul pentru Podul de la Brăila a fost semnat în 2017 cu Asocierea Astaldi (Italia) – IHI Infrastructure Systems (Japonia) pe circa 2 miliarde de lei (la valoarea de atunci, aproape 500 de milioane de euro). Construcția propriu-zisă a început în 2019 cu lucrul la cele două turnuri.

Antreprenorul este Asocierea Astaldi SpA (Italia) – IHI Infrastructure Systems Co. Ltd. (Japonia), care a câștigat contractul în fața Asocierii China Communication Construction Company Ltd (China) – China Road and Bridge Corporation (China) – Eptisa Servicios de Ingeniería S.L. (Spania) – Euro Construct Trading ’98 SRL (România) – CCCC Second Harbour Engineering Co Ltd (China) – CCCC Highway Consults Co Ltd (China).

Lucrările ar trebui finalizate până în decembrie 2022.

Detaliile despre proiect. Lucrarea este finanțată prin Programului Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, Axa Prioritară AP 2. Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient, Obiectivul Specific 2.1 Creșterea mobilității pe rețeaua rutieră TEN-T. Proiectul prevede realizarea unui pod rutier suspendat peste Dunăre în zona Brăila, cu patru benzi de circulație. Realizarea podului suspendat are atât o importanță locală – prin realizarea conexiunii între județele Brăila și Tulcea, cât și o importanță internațională prin realizarea conexiunii Regiunii Sud-Est cu coridorul trans-European IV și coridorul pan-European IX.

Valoarea totală a proiectului este de 2,5 miliarde de lei, din care valoarea cofinanțării asigurate de UE este de 1.69 miliarde de lei.


Acest articol a fost publicat pe PressHub și G4 Media în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.

Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum să te ferești de imaginile false create prin tehnologia deepfake

Cum să te ferești de imaginile false create prin...

Cum a fost construit sediul central al Băncii Naționale peste cel mai mare han din București

Cum a fost construit sediul central al Băncii Naționale...

Trei zile de Open Data Hachathon. Ce am descoperit căutând cheltuielile primăriilor

Trei zile de Open Data Hachathon. Hackathonul bunei guvernări...

Începe Hackathonul bunei guvernări. Ce au făcut primarii cu banii noștri

Începe Hackathonul bunei guvernări, un eveniment complex în care,...