marți, 30 noiembrie 2021
AcasăÎn lumeIohannis: Relaţia cu SUA e dimensiunea pe care Europa trebuie să investească...

Iohannis: Relaţia cu SUA e dimensiunea pe care Europa trebuie să investească cel mai mult

Relaţia cu SUA reprezintă dimensiunea pe care Europa trebuie să continue să investească cel mai mult în ceea ce priveşte parteneriatele, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, sâmbătă, după ce a primit, la Aachen, Premiul „Carol cel Mare” – Pentru unitatea Europei, potrivit Newsweek Romania.

Citește și: Klaus Iohannis: Finalizarea integrării României în Schengen ar trebui să fie un obiectiv UE

„În cadrul parteneriatelor, relaţia Uniunea Europeană – Statele Unite ale Americii rămâne în mod cert piesa de rezistenţă şi dimensiunea pe care Europa trebuie să continue să investească cel mai mult. Europa are nevoie de continuarea angajamentului american pentru a-şi asigura securitatea, stabilitatea şi prosperitatea comună, aşa cum Statele Unite ale Americii au nevoie de o Europă puternică, capabilă să gestioneze crize în vecinătatea sa”, a spus Iohannis.

El a afirmat că Statele Unite şi Uniunea Europeană rămân „pilonii de bază ai democraţiei globale”.

„Nu este posibilă manifestarea unei veritabile democraţii fără capacitarea cetăţeanului, a noilor generaţii de cetăţeni europeni, de a participa în sfera publică, de a-şi face auzită vocea. Această capacitare trebuie formată prin educaţie europeană, astfel încât să conferim oportunităţi pentru toţi de a-şi dezvolta gândirea critică, de a-şi dezvolta rezistenţa la manipulare, dezinformare sau propagandă (…)”, a declarat în altă ordine de idei Iohannis.

Articolul integral, pe: Newsweek Romania!

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE