luni, 24 ianuarie 2022
AcasăNewsletterVIDEO Judecătorul Horațius Dumbravă: Secția Specială este un pericol ce trebuie îndepărtat

VIDEO Judecătorul Horațius Dumbravă: Secția Specială este un pericol ce trebuie îndepărtat

Fostul președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorul Horațius Dumbravă, a declarat, în cadrul Interviurilor PressHUB, că Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, sau Secția Specială, că nu trebuie să existe.

„Secția Specială nu își are locul în sistemul de justiție, este o excrescență inutilă. Mi-am dat seama, după înființarea ei, că a fost dorită din diverse motive: fie controlul corpului procurorilor, fie arătatul pisicii unor judecători incomozi.

Dar în activitatea Secției până acum, în afara cauzei Kovesi, nu am văzut decât două-trei derapaje.

Dar nu își are locul în sistemul de justiție, nu este utilă nimănui. Mai degrabă temporizează cercetări penali, inclusiv în ceea ce privește judecători sau procurori”, a precizat fostul președinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

Acesta cred, la rândul său, că SIIJ nu este decât un instrument de presiune asupra judecătorilor care dau sentințe fără influențe.

Din fericire, un instrument bont deocamdată.

„Nu a făcut-o până acum, dar pericolul există. Și trebuie eliminat.

Majoritatea judecătorilor și procurorilor au spus un Nu hotărât, în toamna anului trecut, când au fost întrebați de Ministerul Public cu privire la existența acestei secții.

A fost și o luptă internă pentru numirea unor șefi. Dar sistemul are alte probleme de rezolvat”, a declarat Horațius Dumbravă.

Magistratul crede că nu mai este corupția o problemă a sistemului, care are are alte probleme.

„Faptul că au fost condamnări printre magistrați a însemnat un avertisment.

S-a și întinerit sistemul de justiție, ne-am și educat în spiritul independenței. Problemele sunt în zona profesionalismului”, a recunoscut judecătorul.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE