luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterVIDEO La școală în casa mortuară

VIDEO La școală în casa mortuară

Le-am întâlnit pe Tokyo din Casa de Papel și pe Hayley din The Originals în fața unei case mortuare, într-un oraș românesc la graniță cu Ucraina, unde nu trăiesc mult peste 5.000 de suflete.

Niciuna nu trece de un metru jumate. Zâmbetele lor rotunde vin dintr-o copilărie departe de sfârșit. Nu se sfiesc să vorbească, dar își aleg cuvintele în fraze curate. Din când în când, sparg sobrietatea cu un baros de chicoteală molipsitoare. 

Tokyo și Hayley au câte 12 ani fiecare și sunt eleve în Isaccea, un orășel din Tulcea, așezat pe buza Dunării. Dacă arunci de-acolo o piatră, mai cu putere, e foarte posibil să nimerești un ucrainean sau un moldovean din Orlovka, satul de pe cealaltă buză a Dunării, care aparține regiunii Odessa.

De câteva săptămâni, câteva pâlcuri de copii, printre care și fetele astea, nu mai bătătoresc drumul școlii unde au învățat până a lovit pandemia, ci pe cel al casei mortuare din oraș, acolo unde în fiecare zi vin două serii de elevi. Cei din clasa pregătitoare și o clasă de a II-a învață până la 11:00 și ceilalți, două clase de a VI-a, de la 12:00. 

Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE