luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăLa ziEconomieVIDEO Ministrul Virgil Popescu, anchetat în Parlament. De ce a EXPLODAT preţul...

VIDEO Ministrul Virgil Popescu, anchetat în Parlament. De ce a EXPLODAT preţul la energie şi la gaze?

Invitat în Comisia de Anchetă din Parlament, ministrul Energiei Virgil Popescu a susţinut, luni, că la iniţiativa sa problema creşterii preţurilor la energie a fost ridicată la nivel de Comisie Europeană şi se aştepta un set de recomandări din partea CE pentru a se stabili un mecanism de ajutor pentru populaţie.

În ceea ce priveşte creşterea preţurilor, Virgil Popescu a afirmat că acest lucru ar fi în principal din cauza trecerii la energia verde şi, în al doilea rând, a faptului că recuperarea economică post-pandemie a dus la creşterea cererii de gaze naturale pe fundalul unei lipse de stocuri, ceea ce a pus o presiune pe preţ.

„Săptămâna trecută am fost în Slovenia (la reuniunea ministerială a Grupului la Nivel Înalt pentru Cooperare Regională în domeniul energiei din Centrul şi Sud-Estul Europei – CESEC – n.r.), am ridicat această problemă în întâlnirea miniştrilor de energie, a fost preluată inclusiv de colegii greci – probabil o să facem o scrisoare către Comisia Europeană. Ce am obţinut la Ljubliana, noi încercăm să găsim la nivel european un mecanism de ajutor pentru ca populaţia şi IMM-urile poată trece peste această vâltoare a preţurilor. La nivelul Comisiei Euoropene, în aceste zile vom avea şi un răspuns, începând cu un set de recomandări, măsuri care pot fi luate pentru ca statele membre să nu încalce politica comună europeană atât în privinţa pieţei cît şi a ajutoarelor de stat.

De ce suntem în această situaţie pe piaţa de energie electrică? Când întreaga Europă şi-a asumat reducerea emisiilor cu efect de seră, asta presupune o schimbare de paradigmă a întregului sistem energetic la nivel european şi inclusiv la nivelul României. Aţi observat că preţul certificatelor CO2 a crescut de la 15-20 euro la peste 60 de euro pe certificat. Asta înseamnă că toată energia care se produce pe bază de combustibili fosili practic are preţul ei adăugat la preţul Megawat-ului, la preţul producţiei se adaugă şi certificatul CO2. Articolul complet, pe EPOCHTIMES ROMANIA

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE