VIDEO Ciucă: Interconectorul dintre Bulgaria şi Grecia va fi finalizat până în 30 iunie

Data:

Premierul Nicolae Ciucă l-a primit vineri, la Palatul Victoria, pe omologul să bulgar, Kiril Petkov. Acesta din urmă a precizat că până la 30 iunie interconectorul dintre Bulgaria şi Grecia va fi finalizat din punct de vedere tehnic.

„Atât premierul Kiril Petkov, cât şi premierul Kyriakos Mitsotakis au confirmat interesul comun ca interconectorul dintre Bulgaria şi Grecia să fie finalizat la termen. Premierul Petkov a menţionat că până la 30 iunie are certitudinea că acesta va fi finalizat din punct de vedere tehnic.

Va urma perioada de testare şi verificare şi, cel mai probabil în această toamnă, vom avea gaz pe acest interconector”, a declarat Ciucă, în conferinţa comună cu premierul bulgar şi comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean.

Un punct important al discuției cu premierul Kiril Petkov l-a reprezentat colaborarea dintre România și Bulgaria în domeniul transporturilor. Potrivit premierului român, acordul semnat vineri la București în domeniul transporturilor va permite deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei romano-bulgare la Giurgiu-Ruse.

Premierul bulgar a declarat că săptămâna viitoare va începe să lucreze grupul de lucru pentru proiectele de infrastructură legate de Fast Danube, astfel încât Dunărea să poată fi folosită drept coridor de transport european.

Kiril Petkov a mai spus că a discutat cu premierul Nicolae Ciucă despre ideea unui pod la Ruse şi despre alte patru poduri care să lege cele două ţări. În privinţa crizei energetice, a menţionat că pe 5 mai urmează să aibă loc o reuniunea a miniştrilor Energiei la Sofia.

„Bulgaria şi România nu trebuie să fie doar nişte vecini buni, ci şi nişte parteneri buni”, a declarat premierul Bulgariei.

Citește și: Mașinile electrice înmatriculate în România vor primi numere verzi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul:

- Publicitate -spot_imgspot_img

Azi

Mai multe articole similare
Similare

Consiliera milionară de la Ministerul Digitalizării, asociată la un coafor din Londra

Oana Babagianu, consilier superior la Ministerul Cercetării, Inovării și...

Lui ÎPS Teodosie i-a fost tăiat microfonul de Ziua Marinei, pentru a-i scurta slujba

Slujba oficiată de Arhiepiscopul Tomisului la Ziua Marinei a...

România nu există pe harta turismului european. Fără strategie, brand și identitate

Cine să viziteze România și de ce? Fără o...

Șeful de la Investiții a fost dat afară și scos din echipa de fotbal a primarului din Iași

Primarul a găsit vinovatul pentru întârzierile la marile investiții...