VIDEO Ciucă: Interconectorul dintre Bulgaria şi Grecia va fi finalizat până în 30 iunie

Data:

Premierul Nicolae Ciucă l-a primit vineri, la Palatul Victoria, pe omologul să bulgar, Kiril Petkov. Acesta din urmă a precizat că până la 30 iunie interconectorul dintre Bulgaria şi Grecia va fi finalizat din punct de vedere tehnic.

„Atât premierul Kiril Petkov, cât şi premierul Kyriakos Mitsotakis au confirmat interesul comun ca interconectorul dintre Bulgaria şi Grecia să fie finalizat la termen. Premierul Petkov a menţionat că până la 30 iunie are certitudinea că acesta va fi finalizat din punct de vedere tehnic.

Va urma perioada de testare şi verificare şi, cel mai probabil în această toamnă, vom avea gaz pe acest interconector”, a declarat Ciucă, în conferinţa comună cu premierul bulgar şi comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean.

Un punct important al discuției cu premierul Kiril Petkov l-a reprezentat colaborarea dintre România și Bulgaria în domeniul transporturilor. Potrivit premierului român, acordul semnat vineri la București în domeniul transporturilor va permite deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei romano-bulgare la Giurgiu-Ruse.

Premierul bulgar a declarat că săptămâna viitoare va începe să lucreze grupul de lucru pentru proiectele de infrastructură legate de Fast Danube, astfel încât Dunărea să poată fi folosită drept coridor de transport european.

Kiril Petkov a mai spus că a discutat cu premierul Nicolae Ciucă despre ideea unui pod la Ruse şi despre alte patru poduri care să lege cele două ţări. În privinţa crizei energetice, a menţionat că pe 5 mai urmează să aibă loc o reuniunea a miniştrilor Energiei la Sofia.

„Bulgaria şi România nu trebuie să fie doar nişte vecini buni, ci şi nişte parteneri buni”, a declarat premierul Bulgariei.

Citește și: Mașinile electrice înmatriculate în România vor primi numere verzi

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Sprijin pentru transformarea digitală a ONG-urilor | Săptămâna Online

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în calitate de coordonator...

Au fost finalizate lucrările la noua Policlinică din Alba Iulia. Când va fi deschisă | Alba24.ro

Au fost finalizate lucrările la noua Policlinică din Alba...

Un fost consilier al ministrului Daea nu poate justifica 224.743 euro | Ziarul de Iași

Un fost consilier al ministrului Daea nu poate justifica...