miercuri, 27 octombrie 2021
AcasăNewsletterVIDEO | Noile reguli de intrare în România

VIDEO | Noile reguli de intrare în România

Începând din 12 februarie, românii care se întorc din ţări cu risc epidemiologic trebuie să prezinte la punctele de frontieră rezultatul unui test negativ, de tip PCR. Chiar şi aşa, ei vor intra în carantină timp de 10 zile. Cei care nu prezintă rezultatul unui astfel de test rămân în carantină două săptămâni (14 zile).

„Persoanele care sosesc din ţări sau zone cu risc epidemiologic ridicat, trebuie să prezinte un document care atestă rezultatul negativ al unui test Real Time PCR pentru infecţia cu virusul Sars-Cov-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării, pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun sau intrării pe teritoriul naţional, pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii”, a declarat la Digi24, purtătorul de cuvânt al DSP Bihor, Dorel Ţîrţ.

Pentru Marea Britanie (unde sunt răspândite infecţiile cu o nouă tulpină Covid) se instituie automat regula carantinării pentru 14 zile. 

Regula menţionată mai sus – adică 10 zile carantină în cazul celor care au rezultate negative PCR Real Time, respectiv 14 zile în cazul celor care nu au un astfel de rezultat – se aplică, potrivit celor mai recente actualizări ale autorităţilor, pentru 67 de ţări şi teritorii. 

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE