VIDEO Noua politică propusă de REPER, partidul lui Cioloș

Data:

Partidul Reper a organizat, luni, prima conferință de presă, în cadrul căreia europarlamentarii Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru au vorbit despre noua formațiune politică, explicând ce își propune partidul înființat de Dacian Cioloș să aducă nou pe scena politică românească.

Ramona Strugariu:

Suntem astăzi, aici, cu o parte din colegii parlamentari (…) Ce este REPER? Este un proiect centrist, liberal, pro-european, bine ancorat în valorile europene;

Este, în același timp, un proiect politic care se vrea de la început, în prima etapă, foarte bine ancorat în nevoile societății (…);

Ne-am lămurit foarte clar că nu funcționează cu cârpeli la soluții care au nevoie de o viziune pe termen lung (…) Ne-am lămurit că promisiunile politice sunt, de fapt, un instrument de campanie, de cele mai multe ori, și credem că viața politică se face între campaniile electorale, când într-adevăr, poți să și livrezi oamenilor ceea ce ai promis într-o campanie electorală. Și asta este o nevoie de la care a pornit crearea acestui proiect politic.

Despre ce este REPER: Cea mai importantă resursă, cel mai important reper pe care îl avem, de altfel, sunt oamenii și o să explic foarte repede la ce mă refer: Este un partid deschis, care lansează invitația tuturor acelor oameni care cred în același set de valori (….).

Citește și: Șefa de la Cadastru despre care PressHUB a scris că venea rar pe la serviciu și-a dat demisia

Dragoș Pîslaru:

Reperul nostru principal sunt oamenii (…) Fiecare politică publică pe care o vom dezvolta va fi pentru oameni, pentru a dezvolta ceva pe termen lung.

Nu trebuie să fie o surpriză pentru nimeni că una dintre prioritățile noastre este Educație, pentru a rezolva două probleme fundamentale: abandonul școlar și analfabetismul funcțional.

Această chestiune ne face să credem că e nevoie de o restructurare a sistemului de Educație;

Al doilea lucru esențial e legat de nivelul de trai: românii nu au o problemă că se termină lumea, ci că nu pot plăti facturile (…);

Tinerii sunt pentru noi o prioritate: Vor găsi cele necesare să își asume un rol să schimbe societatea în bine.

Noi cu toții suntem convinși de valorile europene. Ne dorim ca noi aici să construim ca români și europeni o țară mai bună;

Invitația noastră e ca, cu toții, să construim cot la cot pentru a avea un viitor mai bun.

Continuarea în G4 MEDIA


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare, deși au 4 și 3 dosare penale

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare până...

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, 31 martie

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, de...