luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterVIDEO O rețea de ființe umane cu legături cu România, demontată în...

VIDEO O rețea de ființe umane cu legături cu România, demontată în Spania

O organizație criminală dedicată traficului de ființe umane în scopul exploatării forței de muncă a fost demontată în Sevilla

Poliția Națională și Garda Civilă din Spania, într-o operațiune comună cu Poliția Română, au demontat la începutul săptămânii o organizație criminală presupusă a fi dedicată traficului de ființe umane în scopul exploatării forței de muncă în condiții foarte extreme.

Un total de opt persoane, toate din aceeași familie, au fost arestate în orașul Sanlúcar la Mayor din Sevilla pentru că capturau oameni din România pentru a fi explotati în activități agricole. Dintre cele zece persoane eliberate, există una cu vârsta sub 15 ani într-un stadiu avansat al sarcinii. 

Desarticulada en Sevilla una organización criminal dedicada a la trata de seres humanos

Victimele au venit în Spania sub promisiunea unei munci decente și a unor condiții de viață prospere, dar membrii grupului au profitat de vulnerabilitatea lor și au nevoie să le supună unor condiții dure de muncă. 

Originea anchetei datează din iunie anului trecut, când agenții au luat cunoștință de două plângeri depuse de două victime în orașele Villena (Alicante) și Coria del Rio (Sevilla). Deși plângerile păreau să nu aibă legătură cu marja spațială și temporală mare, cercetătorii au găsit legături precum modul de operare folosit pentru a atrage victimele, naționalitatea făptașilor, precum și coincidențe în locurile în care au fost ținute și exploatate la locul de muncă. 

Din acel moment, agenți din ambele forțe de poliție și-au unit forțele pentru a coordona și investiga evenimentele, informațiile furnizate de Poliția Română prin Divizia de Cooperare Internațională fiind esențiale pentru succesul anchetei.

Raul Sanchez
Jurnalist spaniol care colaborează cu HotNews și Euronews. A lucrat pentru agenție de presa EFE la București și a fost corespondent pentru România al cotidianului El Pais.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE