VIDEO Poveste de dragoste în Munții Vrancei, între o femelă lup și un ciobănesc mioritic

Data:

În cadrul unui program de monitorizare a faunei sălbatice derulat de colegii noștri de la Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice și Parcul Natural Putna Vrancea, a fost înregistrat, de cel puțin două ori, un fenomen mai rar întâlnit. E vorba de formarea unor perechi între lupi solitari și câini, rezultatul acestui proces fiind apariția unor indivizi hibrizi.

Hibridizarea dintre lupi și câini este din ce în ce mai raportată în Europa. Cu toate acestea, nici un sondaj sistematic nu a fost încercat vreodată la scară continentală și cu atât mai puțin în România. În anul 2000, un grup de cercetători europeni au realizat prima evaluare a hibridizării câine-lup (WDH) în Europa (https://doi.org/10.1016/j.biocon.2020.108525) și au analizat modul în care fenomenul este abordat de legislația internațională și gestionat la nivel de țări membre ale Uniunii Europene. Au descoperit că WDH este raportat în toate cele nouă populații de lup europeni existente și în 21 din din 28 de țări pentru care s-au primit informații. (sursa: Wolflife). VIDEO, AICI.

VRANCEA24.RO

spot_imgspot_img
Vrancea 24
Vrancea 24https://www.vrancea24.ro/
Publicația a reușit să se impună în conștiința publică datorită promptitudinii și calității informațiilor, precum și a jurnaliștilor care activează în cadrul publicației (cu experiență de peste 20 de ani în acest domeniu). Publicația Vrancea24.ro este urmărită nu numai în Vrancea ci și în județele limitrofe, în București și în străinătate, mai ales în țările unde trăiesc mulți vrânceni plecați la muncă (ex: Italia, Marea Britanie, Spania, Germania, Franța etc).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prima școală din Europa realizată cu o imprimantă 3D, inaugurată în Ucraina

Prima școală din Europa realizată cu o imprimantă 3D,...

Directoarea Administrației Spitalelor din București anchetată pentru luare de mită. Neagă toate acuzațiile

Directoarea Administrației Spitalelor din București, Oana Sivache, este cercetată...

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane de euro daune, unei redacții

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane...