duminică, 26 septembrie 2021
AcasăÎn lumeDiasporaVIDEO | Profesoara din Vaslui care predă limba română celei de-a doua...

VIDEO | Profesoara din Vaslui care predă limba română celei de-a doua generații de migranți din Alicante

Asociația Prietenii României pentru inițiativa și promovarea schimburilor culturale (ARIPI) din Alicante dorește ca limba română să nu fie uitată în rândul românilor care locuiesc în această regiune.

În acest scop, președintele asociației, Cătălina Iliescu, nu s-a oprit până când nu a fost lansată Școala românească pentru a doua generație de migranți, grație finanțării de la Ministerul Românilor de Pretutindeni. Fără îndoială, este un proiect care a atras mulți membri ai comunității românești.

Luminita Mihai, profesoară din Vaslui, povestește pentru Presshub care este procesul de educție pentru copiii care vin la această școală și cum sunt implicați părinții acestora. Universitatea din Alicante a oferit gratuit spațiu si tehnoloigie pentru a ține cursurile, în timp ce ARIPI acoperă asigură toate materialele pentru copii.

Raul Sanchez
Jurnalist spaniol care colaborează cu HotNews și Euronews. A lucrat pentru agenție de presa EFE la București și a fost corespondent pentru România al cotidianului El Pais.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE