PSD și Ciolacu, atac video la președintele Iohannis, pe tema pensiilor

Data:

PSD a lansat, miercuri, pe rețelele de socializare un video pe tema măririi pensiilor, în care îl atacă pe președintele Klaus Iohannis și la foștii lideri PNL, Florin Cîțu și Ludovic Orban.

Marcel Ciolacu afirmă că „pentru dreapta, creșterea pensiilor nu a fost o prioritate” și nu s-ar fi realizat anul acesta dacă nu ar fi intrat PSD la guvernare.

În filmul de 50 de secunde, realizat ca un clip de campanie electorală, PSD reia declarațiile critice la adresa președintelui făcute de Marcel Ciolacu la Conferinţa Judeţeană de Alegeri a PSD Ialomiţa, pe care le asociază cu figurile lui Klaus Iohannis, Ludovic Orban și Florin Cîțu, potrivit G4 Media.

Marcel Ciolacu a declarat, pe 21 octombrie, că nu ar fi fost majorate pensiile, dacă nu intra PSD la guvernare. Preşedintele PSD a adăugat că i se pare penibilă această dispută în spaţiul public cine măreşte cu mai multe procente pensiile de la 1 ianuarie 2023.

Citește și: Primarul Chișinăului, primit cu onoruri de politicieni importanți din România, finanțat de Kremlin pentru destabilizarea Moldovei

Liberalii se laudă că ei au mărit pensiile

Liberalii au răspuns miercuri seară, prin purtătorul de cuvânt Ionuț Stroe, la atacul dur lansat de PSD și Marcel Ciolacu pe tema creșterii pensiilor.

„În anii în care a fost la guvernare, Partidul Național Liberal a fost consecvent în demersurile făcute pentru a sprijini pensionarii.

Guvernul condus de PNL a crescut pensiile atât la 1 septembrie 2020, când punctul de pensie a crescut cu 14% (de la 1.265 lei la 1.442 lei), cât și la 1 ianuarie 2022, când a fost majorat punctul de pensie cu 10% (de la 1.442 lei la 1.586 lei).

Totodată, pentru a veni în sprijinul pensionarilor afectați de creșterile de prețuri, guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă a acordat un sprijin financiar în luna ianuarie celor cu pensii mai mici sau egale cu 1600 de lei. Iar, în luna iulie, pensionarii cu venituri mai mici sau egale cu 2000 de lei au primit un alt sprijin financiar în valoare de 700 de lei”, a scris Ionuț Stroe pe Facebook.

Ionuț Stroe susține că PNL a majorat pensiile când a fost la guvernare și o va face și începând cu anul viitor.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...