VIDEO Răfuială între doi baroni PNL pe cel mai mare parc din oraș. Un deputat dat afară din ședința Consiliului Local

Data:

Ședința de marți a Consiliului Local Ploiești s-a transformat într-un scandal în toată regula după ce deputatul independent Mihai Poliţeanu a deschis discuția despre cine urmează să adminstreze cel mai mare parc din oraș. Parcul Municipal „Ploiești Vest”, care este adminstrat de Primărie, este dorit și de Consiliul Județean, care vrea să construiască acolo mai multe clădiri. Deputatului i-a fost tăiat, de mai multe ori, microfonul și aproape a fost evacuat.

Deputatul Mihai Poliţeanu a declarat pentru PRESShub a reușit să strângă peste 1.800 de semnături de la locuitorii din Ploiești care nu doresc ca acest spațiu verde de aproape 60 de hectare să fie dat Consiliului Județean. Cearta s-a iscat pentru că unul dintre consilierii locali, Gheorghe Sârbu, nu a vrut să primească documentul cu semnăturile.

De ce a creat un parc un mare scandal

Mihai Polițeanu a explicat care este problema în cazul acestui parc aflat în prezent în administrația Consiliului Local Ploiești.

„Contextul politic și administrativ este următorul. Există un conflict între primarul PNL al Ploieștiului, Andrei Volosevici, și președintele tot PNL al Consiliului Județean, Iulian Dumitrescu. Pe fondul acestui conflict politic între cei doi, este un fel de ofensivă a Consiliului Județean de a pune mâna cumva pe tot ce înseamnă resurse publice ale Ploieștiului și s-au făcut tot felul de chestii și pe termoficare și pe transport public, pe deșeuri și acum s-a ajuns și la Parcul Municipal Ploiești Vest”, a declarat Mihai Polițeanu.

Deputatul ne-a spus că acest parc, care a fost inițial un eșec, începe să atragă din ce în ce mai mulți ploieșteni.

Citește și Cartea cu „lista putiniștilor”, restrasă de pe piață de editură. Somații și amenințări cu judecata

„Parcul Municipal Ploiești Vest are circa 60 de hectare și a fost construit cu finanțare europeană în urmă cu vreo 7 ani. A fost inițial un eșec, apoi a început să devină funcțional și să arate din ce în ce mai bine, deși este departe de cum ar trebui să arate un parc, dar a început să fie folosit de foarte mulți ploieșteni în condițiile în care în Ploiești avem 9 mp de spațiu verde pe cap de locuitor, iar norma europeană este de 26 mp”, a menționat parlamentarul.

Consiliul Județean încearcă de mult să preia acest spațiu

Consiliul Județean încearcă să preia acest spațiu verde încă de la jumătatea anului 2022, unde ar dori să construiască o sală polivalentă, un bazin olimpic de înot, un patinoar și un muzeu de realitate virtuală în acest parc.

„În condițiile acestea, la jumătatea anului trecut, Iulian Dumitrescu, printr-un vot în Consiliul Județean au cerut Consiliului Local Ploiești predarea terenului parcului din domeniul public al Municipiului Ploiești în domeniul public al Prahovei, adică în administrarea CJ spunând că ei vor să realizeze acolo mai multe obiective de investiții. Cele patru mari obiective de investiții pe care ei le tot flutură sunt o Sală Polivalentă de 16 mii de locuri, un bazin olimpic de înot, un patinoar și un muzeu de realitate virtuală și alte clădiri conexe.

Acum, la nivelul Consiliului Local este o bătălie pentru a trece acest parc la județ. Ei au avut o tentativă în decembrie anul trecut, una pe 12 ianuarie și ieri trebuia să se întâmple acest lucru, dar nu a mai fost supus la vot. Eu am început să strâng semnături de la ploieșteni, am strâns peste 1.800 de semnături împotriva preluării parcului de către Consiliul Județean care înseamnă de fapt o distrugere parțială sau totală a parcului”, a explicat Mihai Polițeanu.

Citește și: BNR a reclamat la Parchetul European o posibilă fraudă într-o licitație pentru colectarea gunoaielor din Neamț

4 clădiri ar lua locul spațiului verde

Deputatul susține că deși aceste proiecte de investiții au fost promise acum mult timp, nu există un proiect bine pus la punct pentru nici unul dintre ele.

„Pentru nici unul dintre toate cele 4 investiții nu există de fapt un proiect serios, cu o excepție parțială, acel muzeu de realitate virtuală pentru care există un studiu de oportunitate făcut acum doi ani sau trei ani. În rest, pentru celelalte obiective de investiții, care sunt obiective de investiție principale nu există proiect, nu există studiu de fezabilitate, nu există finanțare.”

În plus, Mihai Polițeanu a mai explicat că aceste proiecte ar fi trebuit realizate inițial pe un teren care se află în afara Municipiului Ploiești, un teren cu o suprafață de 80 de hectare pe care nu este amenajat nimic.

„Practic este o promisiune generică care ține de foarte mulți ani și niciodată nu s-a pus problema distrugerii unui parc pentru construcția acestor obiective de investiții pentru că tot timpul s-a discutat despre un teren de vreo 80 de hectare de lângă Ploiești, pe care nu este un parc, care este proprietatea Consiliul Județean.

Brusc, le-a cășunat pe Parcul Municipal „Ploiești Vest”. S-au făcut licitații pentru două studii de fezabilitate la nivelul Consiliului Județean, ele au fost câștigate licitațiile respective, dar au fost făcute în mod specific pentru terenul de care tocmai v-am spus din comuna Bărcănești”, a afirmat deputatul de Prahova.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Instanța a respins contestația împotriva candidaturii lui Piedone la Primăria Capitalei

Contestația împotriva candidaturii lui Cristian Popescu Piedone la Primăria...

Cum va fi vremea de Paște. În unele zone din țară se așteaptă ninsori

Cum va fi vremea de Paște. Temperaturile urmează să...

Statul român este dator cu milioane de euro către producătorii de filme din străinătate

Statul român este dator cu milioane de euro către...