luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterVIDEO | Răspunsurile evazive ale ministrului Nelu Tătaru, la Alba Iulia, referitoare...

VIDEO | Răspunsurile evazive ale ministrului Nelu Tătaru, la Alba Iulia, referitoare la numărul mic de teste efecutate în alte județe

Prezent miercuri la Alba Iulia, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a oferit un răspuns evaziv la întrebările referitoare la măsurile care se vor lua în județele unde se testează foarte puțin.

De asemenea Nelu Tătaru a oferit un răspuns vag la întrebările legate de diferențele dintre judelețele care tesează mult și au o incidență ridicată (exemplu județul Alba) și județele în care se testează foarte puțin (exemplu județul Brăila, unde din aproape 100 de teste efectuate într-o zi peste 40 au fost pozitive), dar incidența este una scăzută și nu există restricții. 

Practic, în unele județe se testează foarte mult, în concluzie incidența este mare (ceea ce duce la măsuri restrictive) iar în alte se testează foarte puțin, iar acestea figurează în scenarii care nu presupun restricții (chiar dacă mortalitatea în rândul bolnavilor de COVID este mare).

Declarațiile ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, pot fi ascultate de la minutul 1.42 al video-ului. 

Nelu Tătaru: ”Se evaluează anchetele epidemiologice. Orice testare vine după o recoltare, orice recoltare vine după un protocol de caz sau după o definiție de caz. Evaluăm în acest moment fiecare din aceste teste să vedem dacă vin dintr-o anchetă.

alba24.rohttps://alba24.ro
Publicație online dedicată județului Alba editată de Independent SRL din Alba Iulia. Conținut făcut de o echipă de 10 oameni de media cu experiență diversă și mare în presă.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE