miercuri, 19 ianuarie 2022
AcasăRețeaVIDEO. Scandal într-un centru de carantină din Roșiorii de Vede: “Mai bine...

VIDEO. Scandal într-un centru de carantină din Roșiorii de Vede: “Mai bine stăm pe câmp, în mașini, decât să stăm în hotelul ăsta!” « liberinteleorman.ro

În centrul orașului Roșiorii de Vede se ridică un hotel. E vorba de Hotelul Vedea, care a fost și identificat de Direcția de Sănătate Publică Teleorman drept spațiu adecvat pentru adăpostirea persoanelor venite din afara țării pe timpul celor 14 zile obligatorii de izolare. Hotelul nu a mai fost folosit de mulți ani, așa că în mod firesc, nici utilitățile nu sunt foarte puse la punct.

În cursul zilei de ieri, 5 aprilie, la hotelul din Roșiorii de Vede au ajuns 75 de persoane, toate întoarse acasă din străinătate și intrate direct pe mâna autorităților, care trebuie să le țină în carantină 14 zile. Va fi o misiune cu adevărat grea, din moment ce, după nici 24 de ore de la momentul cazării în locul cu pricina, a început scandalul. Oamenii spun că nu au apă, că nu au toalete funcționale, că nu au lumină și nici căldură. De aceea spun că “mai bine stăm în mașini, pe câmp, decât să stăm în hotelul ăsta!” În filmarea realizată de unul dintre cei carantinați, se vede că revolta oamenilor a ajuns la cote uriașe și doar intervenția primarului localității a mai putut calma puțin spiritele. Nu se știe dacă e definitiv.

Primarul orașului Roșiorii de Vede, Valerică Cîrciumaru, consideră, la rândul lui, că locul ales pentru carantina celor întorși din străinătate nu e unul foarte bine ales, dar spune că a anunțat autoritățile județene că nu dispune de spații adecvate pentru așa ceva.

Nu mai contează cine a ales hotelul ăsta, dar eu am zis în Comitetul Local că nu am spațiu adecvat. Ulterior, pe 3 aprilie, am primit hotărâre de la Prefectură să iau măsuri și să declar Hotelul Vedea spațiu pentru carantină. N-am avut ce să fac. Eu știam că hotelul ăsta n-a funcționat de atâția ani, am făcut ce am putut, am avut instalatori, dar nu prea au ce repara. Acum nici căldură nu au, le-am dat niște radiatoare. S-a suprasolicitat rețeaua și a căzut și curentul. Acum suntem aici cu toți. Eu îi înțeleg, că sunt în niște condiții grele, e adevărat. Și am reușit să potolesc spiritele aprinse, că am venit cu consilierul meu pe probleme de romi și s-au mai calmat. Eu deja luasem măsuri să trimit o persoană să comunice cu ei, am niște voluntari care se ocupă să le ducă ce au nevoie.”, a declarat Valerică Cîrciumaru pentru ziarul Liber în Teleorman.

Oamenii se plâng că în hotel e mizerie, dar mai ales că se tem că vor lua virusul în carantină, mulți dintre ei având convingerea că nu sunt infectați.

Problema este că majoritatea spațiilor de carantină din județ sunt aproape pline, iar oamenii nu încetează să vină acasă din străinătate. Fluxul acesta uriaș de oameni care se întorc în familiile lor, unii reușind să evite carantina, va degera în cele din urmă în scenariul acela de care ne temem cu toții.

Liber în Teleormanhttps://liberinteleorman.ro/
Ziar generalist care acoperă problemele sociale, economice, politice din zona Teleormanului.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE