luni, 25 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterVIDEO Se întâmplă și minuni. Podul peste Dunăre care chiar se construiește

VIDEO Se întâmplă și minuni. Podul peste Dunăre care chiar se construiește

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a făcut publice, pe pagina sa oficială de Facebook, imagini surprinse pe şantierul podului peste Dunăre, construit la Brăila. 

Pentru a ilustra progresul lucrărilor, a şi datat două dintre fotografii, 25 septembrie, respectiv 13 octombrie 2020.

În urmă cu o săptămână, pilonii podului suspendat peste Dunăre de la Brăila au ajuns deja la o înălțime de câteva zeci de metri și ridicarea lor avansează cu aproape doi metri pe zi.

Cele două turnuri vor ajunge la final la o înălțime de aproape 200 de metri, iar de ei se vor prinde două cabluri de oțel care vor susține un tablier metalic de peste 20.800 de tone. Între cele două turnuri deschiderea podului va fi de aproape 1.120 de metri, puțin mai mică decât deschiderea celebrului pod Golden Gate din San Francisco”.

„Turnarea pilonilor se face în sistem continuu. Sistemul de cofrare este ghidat prin laser și permite turnarea continuă a pilonilor astfel încât se lucrează 24 de ore din 24, 7 zile din 7. În paralel, se lucrează și la cele două blocuri de ancorare ale podului”, afirmă secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.

Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE