marți, 18 ianuarie 2022
AcasăNewsletterVIDEO Turcia anunță că va ajunge pe Lună cu rachete hibride autohtone...

VIDEO Turcia anunță că va ajunge pe Lună cu rachete hibride autohtone la sfârșitul anului 2023

După ce Emiratele Arabe Unite au făcut public momentul plasării pe orbita stabilită a sondei spaţiale Al-Amal (Speranţă), liderul Turciei, Recep Tayyip Erdoğan și-a organizat la rândul său o conferință pentru a prezenta „programul spațial național”.

În cadrul conferinței de la Ankara, Erdogan a spus că Turcia e pregătită să ajungă prima dată pe Lună la finele lui 2023, cu ajutorul rachetelor hibride autohtone. El a subliniat că procedura se va desfășura în două faze și a mai dezvăluit că va exista o „cooperare internațională”, fără să ofere detalii în sensul acesta.

„Vom avea o primă aterizare pe Lună cu rachetele noastre hibride naţionale şi autentice care vor fi lansate pe orbită la sfârşitul anului 2023. În acest sens vom avea o cooperare internaţională”, a comentet Erdogan.

Luna trecută, Erdogan a discutat cu şeful Tesla şi SpaceX Elon Musk despre o posibilă cooperare în domeniul tehnologiilor spaţiale cu companii turce, relatează Agerpres.

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE