vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăNewsletterVIDEO Un bătăuș şi un bărbat acuzat de trafic de persoane deschid...

VIDEO Un bătăuș şi un bărbat acuzat de trafic de persoane deschid lista PNL Brăila la Camera Deputaţilor

PNL Brăila a desemnat, pe primele două locuri pe lista de candidați la Camera Deputaților un personaj cunoscut pentru bătăile pe care le-ar fi aplicat unor brăileni și un notar acuzat de trafic de copii.

Alexandru Popa, liberalul de pe primul loc, este fiul primarului comunei Cireșu din Brăila. Faptele sale, relatate de presa locală, i-au adus două porecle speciale: „Spaima comunei Cireșu” și „Șmecherul Făureiului”, comuna învecinată.

Candidatul a fost implicat în mai multe scandaluri cu bătăi în diverse localități din județ. În 2016, un bărbat l-a acuzat pe Popa că l-a bătut într-o discotecă din Făurei, după ce în 2014 avusese loc un scandal similar în care a fost implicat atât Alexandru Popa, cât și fratele său, potrivit presei locale.

Ionut Valoare - Ca sicilienii (Shot Club) LIVE 8.10.2014

Pe locul doi pe lista PNL la Camera Deputaților este Vasile Varga. Presa locală menționează că acesta este cunoscut în lumea interlopă ca „nea Vasile”, notarul care legalizează orice. Info Brăila a scris că grafologi ai Ministerului Justiţiei susţin că unele acte executate la notariatul său sunt false, iar rudele unor copii îl acuză că acesta a traficat minorii. ANI considera că acţiunile sale de pe vreamea când era consilier local municipal îl fac incompatibil.

„I-am spus lui Varga. Eu m-am răcorit, i-am spus lui Varga ce am avut de spus, direct în faţă. Şi poate vreodată nu va rămâne nepedepsit”, spune o rudă a unuia dintre copii vânduţi.

Aceeași sursă menționează că acesta ar fi acceptat să autentifice acte prin care s-au făcut plăși directe în numerar de 15 miliarde de lei.

Ca urmare a desemnărilor controversate de candidați la alegerile parlamentare, președintele organizației municipale Brăila, Adrian Tabarac, și-a dat demisia din funcție, acuzând nereguli în procesul de vot. Au demisionat din funcțiile politice și mai mulți primari liberali din Brăila.

Ludovic Orban, președintele PNL, a respins criticile legate de plasarea lui Alexandru Popa pe primul loc al listei de candidați la Brăila, spunând că „îl cunosc personal, are două masterate, e la doctorat în anul 1, e un candidat extrem de serios”.

Legat de aceste scandaluri, premierul Orban a spus că „nu a existat nici o amendă, nici o sancțiune” pentru faptele lui Popa, adăugând că „e o știre din 2013, mi-am pus semne de întrebare că a apărut din nou acum”.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE