VIDEO | Un judecător afgan căutat de talibani cere ajutor de la statul român pentru el și familia lui: „Dacă mă vor aresta, 100% mă vor ucide”

Data:

Un judecător afgan cere protecția statului român, după ce talibanii i-au devastat casa și-l caută pentru a-l aresta. Bărbatul este în contact cu Forumul Judecătorilor, organizație profesională din România care a mai salvat câțiva magistrați aflați pe lista neagră a extremiștilor care conduc Afganistanul. Judecătorul i-a povestit lui Adelin Petrișor cât de greu este să supraviețuiești zilele acestea-n proaspătul Emirat.

Omid are în jur de 35 de ani și a fost timp de mai bine de 6 ani judecător. De-a lungul timpului, el a condamnat mulți afgani acuzați de terorism. Imediat după căderea Kabulului, pentru el, pentru soție și pentru cei doi copii mici a început cursa pentru supraviețuire. Se mută de colo colo, doar noaptea, în speranța că noua putere le va pierde urma.

Citiți articolul integral pe stiri.tvr.ro.

YouTube video
spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane de euro daune, unei redacții

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane...

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“