duminică, 26 septembrie 2021
AcasăNewsletterVIDEO Un medic de terapie intensivă cere „lockdown”: Trăiește doar 1 din...

VIDEO Un medic de terapie intensivă cere „lockdown”: Trăiește doar 1 din 2 pacienți în stare gravă

Suspendarea locală sau regională a activităților sociale și economice, atunci când pandemia scapă de sub control, este obligatorie, crede dr. Radu Țincu, medic de terapie intensivă la Spitalul de Urgență Floreasca, din București. Acesta avertizează că medicii aleg cine trăiește.

Dacă nu respectăm regulile sanitare impuse pentru limitarea răspândirii COVID-19, fie ne îmbolnăvim noi, fie îi îmbolnăvim pe apropiați de-ai noștri.

„Iar dacă aceștia din urmă se vor găsi în grupele vulnerabile, cel mai probabil se vor îmbolnăvi grav și îi vom trimite într-o secție de terapie intensivă. Știm că din cei ajunși la terapie intensivă doar 1 din 2 va supraviețui.

Dacă populația nu vrea să accepte aceste măsuri de restricție, grele într-adevăr, autoritățile au responsabilitatea să corecteze derapajele sociale. Și în momentele în care pandemia scapă de sub control, să instituie anumite măsuri de restricție”, este declarația categorică făcută în cadrul emisiunii Newsweek LIVE de către dr. Radu Țincu.

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE