Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a susținut marți prima conferință de presă după tragedia de la Spitalul Victor Babeș, tragedie în care trei pacienți au murit după apariția unor problelme la unitatea mobilă ATI.

Vlad Voiculescu a precizat că Ministerul Sănătății va solicita Direcţiei de Sănătate Publică să-i trimită avizele tuturor unităţilor mobile.

“O echipă a Agenţiei Naţionale a medicamentului şi dispozitivelor medicale va face parte din echipa de anchetă care este coordonată de către Parchet, în acest moment”, a precizat ministrul Sănătății.

Vlad Voiculescu a vorbit și despre cauzele tragediei.

“Ştim deja că sistemul sanitar e suprasolicitat, că oamenii sunt obosiţi, că echipamentele sunt la limită, dar niciuna dintre acestea nu justifică această tragedie”, a mai spus ministrul.

De precizat că moartea celor trei pacienți de la Spitalul Victor Babeş a survenit ieri, după o defecţiune la instalaţia de oxigen a TIR-ului de Terapie Intensivă.

“S-a făcut tot ce s-a putut. A fost o problemă legată de presiunea oxigenului, toate ventilatoarele s-au oprit odată. A fost o problemă care ţine de presiunea oxigenului şi asta ar fi dus sau ar fi putut duce la oprirea tuturor ventilatoarelor”, a mai adăugat Vlad Voiculescu.

Iată întreaga declarație:

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.