miercuri, 27 octombrie 2021
AcasăNewsletterVIDEO Zeci de copii diagnosticaţi cu Covid

VIDEO Zeci de copii diagnosticaţi cu Covid

A douăsprezecea lună de pandemie în judeţul Botoşani a adus cu sine şi situaţii neobişnuite. Deşi în prag de valul trei, numărul deceselor a scăzut drastic, dar în schimb au crescut foarte mult îmbolnăvirile în rândul copiilor.

Astfel, dacă în perioada 15 ianuarie – 14 februarie a fost înregistrată o explozie a numărului de decese provocate de Covid, în condiţiile în care îmbolnăvirile au scăzut la jumătate, în ultimele 30 de zile a fost resimţită o înjumătăţire a deceselor.

În ultimele 30 de zile de monitorizare a autorităţilor sanitare, 34 de botoşăneni şi-au pierdut viaţa din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2, faţă de 68 cu o lună în urmă. Practic, scăderea din această perioadă este prima semnificativă de la 15 octombrie şi până în prezent.

De atunci, în fiecare lună, au fost raportate peste 50 de decese, vârful fiind chiar luna trecută. De altfel şi numărul de îmbolnăviri a scăzut la mai puţin de jumătate faţă de perioada maximă, octombrie-decembrie, când au fost raportate peste 2.500 de cazuri lunar. În ultima lună autorităţile sanitare au înregistrat 1.246 de cazuri de covid.

Ceea ce este mai îngrijorător, însă, este faptul că aproape de două ori mai mulţi copii au fost diagnosticaţi cu Covid în acest interval de timp. Chiar şi doi bebeluşi au venit pe lume în această lună cu virusul SARS-CoV-2 prezent în organism.

Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE