VIDEO Ziua celor care salvază vieți. „Când ești în suferință, ei sunt acolo”

Data:

27 mai este Ziua Internațională a Medicinei de Urgență. Ministerul Sănătății recunoaște nevoia de întărire a resurselor umane calificate în domeniul medical, care pot interveni în situații critice, atunci când viața semenilor noștri este pusă în pericol.

„Pandemia COVID-19 a solicitat din plin sectorul medicinei de urgență, a Ministerul Sănătății își reafirmă public nevoia de sprijin a profesioniștilor din acest domeniu important. Medicii și asistenții medicali care asigură intervenții în cadrul Serviciilor de Ambulanță și în Unitățile de Primiri Urgențe reprezintă o prioritate pentru Ministerul Sănătății”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Ministerul Sănătății spune că va continua demersurile pentru integrarea firească a acestor servicii în cadrul asistenței medicale generale din România.

„Dezvoltarea capacității profesionale pentru medici, asistenți și alte categorii de personal care asigură asistența medicală de urgență nu se poate realiza prin despărțirea de Ministerul Sănătății, ci printr-o bună colaborare cu alte instituții publice responsabile pentru gestionarea situațiilor de urgențăȚ, mai arată Ministerului Sănătății.

Sectorul medicinei de urgență are o contribuție esențială la reducerea gradului de mortalitate sau dizabilitate în cazurile de accidente vasculare cerebrale și infarct, precum și a altor situații în care viața este pusă în pericol.

„Ministerul Sănătății le mulțumește tuturor profesioniștilor din sectorul medicinei de urgență pentru efortul depus. Munca lor intensă și dedicată are drept rezultat salvarea a numeroase vieți! Mult succes!” a mai transmis Ministerul

Când ești in suferință, ei sunt acolo!

Și Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă le-a transmis u mesaj celor din linia întâi.

„Când persoana pe care o iubești a avut un accident, ei sunt acolo!Noaptea, ei sunt acolo!
De sărbători, ei sunt acolo!
În pandemie, ei au fost acolo!
Specialitatea de medicină de urgență a prins contur în România, în anii 90 și a continuat să evolueze și să se adapteze permanent la nevoile cetățenilor.
De la o ambulanță achiziționată prin resurse proprii care acorda asistență medicală de urgență pacienților căzuți în stradă, în Târgu Mureș, astăzi, vorbim de un sistem complex, integrat, care funcționează la nivel național și care integrează mai multe entități civile și militare cu scopul de a face față urgențelor curente dar și celor deosebite, inclusiv dezastrelor în cazul în care apar”, a transmis DSU.


Sistemul național integrat de urgență dezvoltat de către DSU care înglobează toate structurile cu rol în gestionarea situațiilor de urgență și salvării de vieți a demonstrat în timp că numai lucrând împreună, unitar, integrat, obiectivul nostru de căpătâi, de a sprijini, a ajuta și salva oameni, poate da rezultate.La mulți ani, dragi colegi urgentiști!Vă mulțumim că sunteți alături de noi!

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată: Sunt nevinovată, dar nu mai candidez

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată. Flavia Boghiu...

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face parte satul Viscri

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face...

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat, deși este acuzat de luare de mită

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat de preşedinte...

Parlamentul European aprobă primele norme ale UE privind combaterea violenței împotriva femeilor

Primele norme ale UE privind combaterea violenței împotriva femeilor...