Premierul Florin Cîţu a precizat că în noaptea de Înviere se va putea merge la slujbă fără declaraţia pe propria răspundere.

“Lucrurile sunt foarte simple pentru acea noapte. Din punctul nostru de vedere, ne interesează doar respectarea regulilor pe care le avem: mască, distanţarea socială şi dezinfectant. Acolo vom fi doar să susţinem, dar asupra modul în care se desfăşoară slujbele nu intervenim în acea noapte. Din punctul nostru de vedere, este important să păstrăm aceste reguli (…) Am primit şi de la Patriarhia Română un set de recomandări, pe care le luăm în calcul. Au fost acolo şi colegii mei şi eu cred că lucrurile sunt foarte clare. Cu siguranţă vom avea o noapte a Paştelui fără niciun fel de probleme”, a spus, miercuri, Florin Cîţu.

Premierul a mulțumit reprezentaților cultelor pentru sprijinul acordat în campania de vaccinare.

“Le-am cerut în continuare susținerea pentru accelerarea campaniei de vaccinare”, a dăugat premierul.

Şeful Guvernului a mai adăugat că în noaptea de Înviere nu va fi nevoie de completarea declaraţiilor pe propria răspundere, dar că, în rest, regulile legate de evenimente private se aplică.

„Nu e nevoie de declaraţie pentru nimeni. În afară de circulaţie, totul este închis. Restaurantele, petrecerile sunt închise. În ceea ce priveşte circulaţia, nu va fi nevoie de o declaraţie”, a mai precizat Florin Cîțu.

Premierul a făcut miercuri și un apel la români să se vaccineze.

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.