Viena, sub amenințarea teroristă. Mai multe concerte au fost anulate | Deutsche Welle

Data:

spot_img

Viena, sub amenințarea teroristă. Mai multe concerte au fost anulate, fiind o mare dezamăgire pentru fanii artistei Taylor Swift, care nu va mai concerta în capitala Austriei.

Dar ameninţarea teroristă la evenimente muzicale din Europa este reală. În ultimii ani au avut loc mai multe atacuri. Iată o retrospectivă.

Din pricina unui planificat atentat islamist, organizatorul concertelor starului pop din SUA, Taylor Swift, programate pentru zilele de 8, 9 şi 10 august, le-a contramandat. Concertele erau programate să aibă loc pe stadionul Ernst Happel din Viena.

Poliţia aştepta aproximativ 65.000 de fani la fiecare concert, dintre care mulţi sosiseră deja în capitala Austriei.

Citește și: Jocurile Olimpice de la Paris s-au încheiat. Mesajul lui Emmanuel Macron

Tânărul a recunoscut că intenționa să ucidă un număr mare de oameni”

La scurt timp după ce a fost arestat, principalul suspect, în vârstă de 19 ani, a recunoscut, potrivit organelor de siguranţă austriece, că voia să ucidă un număr mare de oameni” într-un atentat sinucigaş.

La simpatizantul miliţiei jihadiste Statul Islamic” (SI) s-au găsit substanţe chimice şi echipament tehnic. Arestat a fost şi un adolscent în vârstă de 17 ani.

În urma celor două arestări ameninţarea a fost redusă la minimum, dar o ameninţare teroristă abstractă există deja de câteva luni, au mai informat autorităţile austriece.

Citește și: BREAKING Ana Bărbosu a primit medalia de bronz la sol la Jocurile Olimpice după decizia TAS

În cadrul unui atac asupra complexului comercial Crocus City Hall de la marginea Moscovei au fost ucişi în luna martie a acestui an mai bine de 140 de oameni.

Patru oameni înarmaţi au deschis focul asupra clienţilor, incendiind ulterior complexul. SI, care luptă împotriva Rusiei în Siria şi care este activ în Caucazul rusesc a revendicat atacul. Dar asta nu a împiedicat guvernul rus să bănuiască o implicare a Ucrainei în organizarea atacului.

Continuarea în Deutsche Welle

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com/ alexandrul)

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dronele ucrainene au aruncat în aer un depozit rusesc de arme  | The Epoch Times

Dronele ucrainene au aruncat în aer un depozit rusesc...

Inventatorul pagerului este un evreu cu origini românești | Aktual24

Inventatorul pagerului este un evreu cu origini românești. Pagerul este...