Viitorul economic al Germaniei și criza de la Volkswagen | Deutsche Welle 

Data:

spot_img

Viitorul economic al Germaniei și criza de la Volkswagen. Reducerile de locuri de muncă și posibilele închideri de fabrici la cel mai mare producător de automobile din Europa sunt semnul unei crize mai profunde în care se află economia germană. Cum rămâne cu „Made in Germany”?

Anunțul de acum o săptămână al companiei Volkswagen, care nu mai exclude reducerea locurilor de muncă și închideri de uzine chiar la ea acasă, pentru prima dată în istoria sa de 87 de ani, a provocat o undă de șoc în țară.

Citește și: Ocolul Silvic Bucovina este suspectat că a folosit nade feromonale pentru infestarea unei păduri sănătoase

Problemele celui mai mare producător de automobile din Germania nu sunt noi, dar s-au intensificat în ultima perioadă, atât din cauza creșterii costurilor de producție, cât și a unei economii interne mai slabe și a concurenței intense din partea Chinei. În plus, strategia ezitantă a VW privind vehiculele electrice a contribut și ea la un declin al veniturilor realizate de companie.

Volkswagen este imaginea succesului industriei germane

În următorii trei ani, constructorul auto trebuie să facă economii de aproximativ 10 miliarde de euro, ceea ce ar putea însemna nu doar desființarea a mii de locuri de muncă, ci probabil și închiderea unora dintre cele 10 linii de asamblare din Germania.

Citește și: Împăratul e gol. Dezbaterea Trump-Harris, despre rezultate și marile dezinformări

Reformele dureroase de la VW pot fi privite ca parte a provocărilor mai ample cu care se confruntă economia germană de 4,2 trilioane (4200 de miliarde) de euro, a cărei creștere a fost frânată puternic de întreruperile lanțurilor de aprovizionare din timpul pandemiei și de criza energetică – în special din cauza reducerii livrărilor de gaz rusesc ieftin, care i-au diminuat competitivitatea.

„Volkswagen este imaginea succesului industriei germane din ultimele nouă decenii”, a declarat săptămâna trecută Carsten Brzeski, economistul șef al băncii ING pentru Germania, într-un interviu pentru DW. „Situația de la VW ne arată care sunt pagubele pe care le produc patru ani de stagnare economică și 10 ani de deteriorare a competitivității internaționale, o situație în care investițiile își pierd atractivitatea”.

Continuarea în Deutsche Welle 

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: dw.com/ro)

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related