Viktor Orbán participă și în acest an la Universitatea de Vară Tusványos

Data:

spot_img

Cea de-a 33-a ediţie a Universităţii de Vară şi Taberei Studenţeşti de la Bálványos are loc în perioada 23-28 iulie, sub genericul: „Pe drumul drept”, scrie agenția de presă MTI.

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán, vicepremierul Zsolt Semjén, mai mulţi miniştri şi secretari de stat din Guvernul Ungariei vor participa și în acest an la Universitatea de Vară cunoscută sub numele de Tusványos.

Universitatea de Vară Tusványos „transmite un mesaj pozitiv”

Potrivit MTI, Krisztina Sándor, responsabilă de programul politic al universităţii de vară şi preşedinte executiv al Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania, a declarat că motto-ul din acest „face referire la situaţia îmbunătăţită a maghiarilor din Bazinul Carpatic, faţă de vremurile anterioare”.


„Dacă ne uităm în jur, în vecinătate, în Europa, în lume, în anul 2024, putem afirma că acum suntem pe o cale mai dreaptă”, a spus Sándor, citată de MTI.


Motto-ul se referă şi la valorile de dreapta ale participanţilor la Tusványos şi la infrastructura îmbunătăţită a taberei, dar transmite şi un mesaj pozitiv tinerilor că merită să rămână în ţară, a mai adăugat Krisztina Sándor.


Războiul, situația economică și probleme de mediu, pe agendă


Dezbaterile din acest an se vor concentra pe patru subiecte: procesele politice actuale, problema războiului şi a păcii, situaţia economică şi problemele de mediu: subiectele ecologice, schimbările climatice, eficienţa energetică şi tranziţia verde, care vor primi o atenţie mai sporită.


Alegerile din acest an, precum şi preşedinţia ungară a Consiliului Uniunii Europene, sunt alte subiecte incluse pe agenda din acest an.

Citește și Summitul NATO: operațiunile hibride rusești sunt un motiv pentru invocarea Articolului 5 al Tratatului | Aktual24


Organizatorii au transmis, în cadrul conferinței de presă de miercuri de la Miercurea Ciuc, că cei care vor să asiste sâmbătă la discursul lui Orbán trebuie să se înregistreze în prealabil. Măsura a fost luată pentru a exclude participarea „provocatorilor”.


Politicienii români nu participă


Spre deosebire de anii trecuți, politicienii români nu vor participa la ediția din acest an, „în ciuda intenţiei şi eforturilor organizatorilor”.


Krisztina Sándor a spus că în an electoral, membrii Guvernului român „nu riscă” să participe la Tusványos, temându-se că ar putea pierde din simpatia alegătorilor.

Citește și Ce a făcut Orbán în primele 10 zile de la preluarea președinției Consiliului UE


Sándor a mai adpugat că, în ultimii ani, dialogul între maghiari a devenit mai accentuat decât dialogul dintre maghiari şi români, la Tusványos/

1000 de invitați

Cea de-a 33-a ediţie va fi organizată în colaborare cu 76 de organizaţii partenere, cu aproximativ 500 de programe, care se vor desfăşura în 34 de corturi, cu participarea a aproximativ 1.000 de invitaţi.


Seara, pe scena principală, vor concerta formaţii precum: Blahalouisiana, Bagossy Brothers Company, Magashegyi Underground, Honeybeast, Szabó Balázs Bandája, Ákos, Nagy Feró şi Beatrice, Legendele Rockului din Ungaria (Kalapács József, Rudán Joe şi Varga Miklós), Kowalsky meg a Vega şi 4S Street.


Diferitele corturi de evenimente îşi vor păstra profilul, abordând teme politice, naţionale, economice, agricole, dar şi subiecte de tineret, culturale, literare şi religioase, scrie MTI.

Citește și Premierul Marcel Ciolacu anunță modificarea OUG 84 privind suspendarea permisului


În curtea Krúdy vor avea loc evenimente gastronomice şi vor fi standurile cu vinuri, iar în mai multe locaţii vor fi organizate activităţi pentru copii.


Pe Terasa Sportivă „Buzánszky Jenő” vor fi prezenţi mai mulţi sportivi maghiari: fotbalistul Rákosi Gyula, cu 41 de selecţii la echipa naţională, boxeurul István „Kokó” Kovács, campion olimpic, mondial şi european, scrimerul Imre Bujdosó, campion olimpic şi mondial, fotbalistul Balázs Dzsudzsák. O premieră este zona pentru fani, dedicată susţinătorilor echipei Sepsi OSK.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Facebook/Viktor Orbán)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Spitalul Pediatric Monobloc, un pas mai aproape de realizare | Monitorul de Cluj

Spitalul Pediatric Monobloc, un pas mai aproape de realizare....

Portavocile propagandei pro-ruse | Puterea a Cincea

Portavocile propagandei pro-ruse. În plină perioadă a amenințărilor hibride...

Primăria Constanța cumpără curtea Palatului Regal din Mamaia | Info Sud-Est

Primăria Constanța cumpără curtea Palatului Regal din Mamaia. Terenul...